Büyükşehir Manevi Odakları Gün Yüzüne Çıkarıyor

Büyükşehir Manevi Odakları Gün Yüzüne Çıkarıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin katkılarıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Abdal Musa Baba Hazretlerini anma töreni büyük ilgi gördü.

Yıldırım ilçesindeki Musa Baba Cami‘ndeki anma programına AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ile Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ katıldı. Okunan mevlidin ardından aslen Buharalı olan ve Bursa‘nın fethi sırasında buraya gelen Musa Baba Hazretleri hakkında bilgiler verildi.

Bakımdan geçirilip güzelleştirilen mezar açılırken, cami bahçesinde bulunan hazirenin restorasyonu da başlatıldı. Mevlidin ardından davetlilere pilav ikram edildi. Abdal Musa Baba‘yı anma töreninin her yıl tekrarlanacağı belirtildi.

HANÇERLİ MEDRESESİ DE GÜN YÜZÜNE ÇIKARILIYOR

Bursanın manevi odaklarını öne çıkaran çalışmalarının devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi ARGE Şube Müdürü Aziz Elbas, Musa Baba‘nın mezar düzenlemesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi. Elbas, çalışmaların büyük kısmının tamamlandığını belirterek, "Abdal Musa Baba‘nın mezar düzenlemesiyle ilgili çalışmalar kısa sürede tamamlanacak. Aynı zamanda bu bölgenin 100 metre yakınında bulunan ve halen temelleri mevcut olan Hançerli Medresesi ile ilgili proje sürüyor. Yakın zamanda başlatılacak çalışmalarla Hançerli Medresesi de yeniden ayağa kaldırılarak, bölgeye sosyal ve kültürel anlamda bir mekan kazandırılacak" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile