Büyüksehir Meclisi, 2024 Yilinin Ilk Toplantisini Yapti

Büyüksehir Meclisi, 2024 Yilinin Ilk Toplantisini Yapti

Kayseri Büyüksehir Belediyesi 2024 Yili Ocak Ayi Meclis Toplantisi, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç baskanliginda gerçeklestirildi. Toplantida 83 maddelik gündem müzakere edilerek karara baglandi.



Kayseri Büyüksehir Belediyesi 2024 Yili Ocak Ayi Meclis Toplantisi, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç baskanliginda, Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçeklestirildi.

42 asil, 41 ek gündem maddesi olmak üzere 83 gündem maddesi meclis üyelerince müzakere edilerek, karara baglandi. Mecliste, Kayseri’de herhangi bir cadde veya sokaga Sehit Oguz Çaliskan isminin verilmesi talebi hususunda hazirlanan Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyon Raporu görüsüldü. Rapor, meclis üyelerince oy birligi ile kabul edildi.

Ayrica, meclis üyeleri Kocasinan ilçesi, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan isimsiz yola Av. Nevzat Türkten isminin verilmesi talebi hususunda hazirlanan Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyon raporunu da görüserek, raporu oy birligi ile kabul etti. Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Sehidimizin sahsinda tüm sehitlerimize ve bu arada Nevzat agabeyimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.



ENGELLI KADINLARIN TARIMA KAZANDIRILMASI PROJESI

Öte yandan, Kayseri’de faaliyet gösteren kadin kooperatiflerine destek olabilmek amaciyla, ‘Engelli Kadinlarin Tarima Kazandirilmasi Projesi’ kapsaminda Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve Kayseri Il Tarim ve Orman Müdürlügü arasinda protokol imzalamak üzere Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç veya Genel Sekreter Av. Hüseyin Beyhan’a yetki verilmesi talebi görüsüldü. Meclis üyeleri, talebi oy birligi ile kabul etti.

Mecliste, Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Kayseri Il Kültür Turizm Müdürlügü ve Kültepe Kazi Baskanligi arasinda imzalanan ‘Kültepe’deki Bilimsel Kazi Çalismalarina Destek Verilmesine Iliskin Ortak Hizmet Protokolü’nün 5 yil süre ile uzatilmasi talebi de görüsüldü. Talep, oy birligi ile kabul edildi.

Mecliste, Denetim Komisyonu’na gizli oyla üye seçimi yapildi.

Maddelerle ilgili meclis üyelerinin görüslerinin alindigi meclis toplantisinin ardindan, Baskan Büyükkiliç, mecliste alinan kararlarin hayirli olmasi temennisinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile