Büyüksehir, 'Ögrenen Mahalleler Bilinçli Aileler' Egitimleri Verecek

Büyüksehir, 'Ögrenen Mahalleler Bilinçli Aileler' Egitimleri Verecek

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan baslatilan “Ögrenen Mahalleler Bilinçli Aileler” programi ile belirlenen mahallelerde bilinçlendirme ve farkindalik olusturarak ortaya çikan talebe yönelik tedavi çalismalari yürütülecek.

Saglikli ve dirençli bir sehir için çalismalarini sürdüren Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, belirledigi 112 mahallede gerçeklestirecegi egitim ve planlamayla mahremiyet egitimi, obezite, madde ve teknoloji bagimligi konusunda farkindalik olusturacak, talepler dogrultusunda konular hakkinda vatandaslarin bilinçlendirilmesini saglayacak.

Büyüksehir Belediyesi Saglik Hizmetleri ve Engelliler Daire Baskanligi tarafindan yürütülecek “Ögrenen Mahalleler Bilinçli Aileler” programi ile belediye bünyesinde görev alan diyetisyen, psikolog, sosyolog ve spor egitmenleri sahada görev alacak. Çalismalarin ilk etabinda belirlenen mahallenin muhtarlariyla Büyüksehir Belediyesi Saglik Hizmetleri ve Engelliler Daire Baskani Dr. Serdar Tolay’in baskanliginda yapilan toplantida proje tanitilarak görüs alisverisinde bulunuldu, yol haritasi belirlendi.

Proje ile neler yapilacak

Ögrenen Mahalleler Bilinçli Aileler projesi kapsaminda saha ekibinde görev alan psikologlar tarafindan mahremiyet egitimi ile çocuklarin kendisinin ve diger insanlarin özel alanlarinin farkina varmasi, kendi özel alanini korumasi, diger insanlarin özeline saygi duyulmasi, kendisi ve çevresi arasina saglikli sinirlar koymasini ve ailelerde farkindalik olusturarak çocuklarinin egitimi konusunda dogru adimlar atabilmesine yönelik bilgiler mahalle sakinlerine aktarilacak.

Madde bagimliligi konusunda ise belirtiler, bagimlilik riskini arttiran etkenler ve süreç hakkinda egitimler verilirken ailelerin bagimlilik konusunda neler yapmalari gerektigi ögretilecek. Özellikle pandemi sürecinde her yastan insani etkilemis olan teknoloji bagimliligi konusunda kisilerin yasadigi sosyal problemleri, sagliginin zarara ugramasi gibi sorunlara yönelik teknoloji bagimliligini anlayarak nasil dogru kullanabileceklerini ve nasil bagimli olmaktan kurtulabileceklerinin aktarilmasi amaçlaniyor.

Tüm dünyada artmakta olan, Dünya Saglik Örgütü tarafindan ise en önemli halk sagligi sorunlarindan biri olarak gösterilen “Obezite” için de çalisma yürütecek Büyüksehir Belediyesi, yeme bozukluklari, obezite ve saglikli beslenme egitimleri düzenleyerek obezitesi bulunan vatandaslari belediye bünyesinde olan Dogru Beslenme ve Obezite ile Mücadele Birimi’ne ve Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Inayet Topçuoglu Hastanesi’ne yönlendirilerek takip ve tedavi için gerekli islemleri yapacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile