Büyüksehir Okullara Malzeme Destegini Sürdürüyor

Büyüksehir Okullara Malzeme Destegini Sürdürüyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ve Gaziantep Valiligi is birliginde sporun tabana yayilmasi ve imkanlarin arttirilmasi için okullara spor malzemesi desteklerine devam ediyor.

“Spor Sehri Gaziantep” hedefiyle gençlerin ve çocuklarin sporla büyümesi ve saglikli nesillerin yetistirilmesi amaciyla baslatilan tesislesme ve malzeme destekleri artarak devam ediyor. Her yil oldugu gibi bu yilda Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Gaziantep Valiligi ile beraber sehirde bulunan ilkokul ve liselerin spor malzemesi ihtiyacini karsiladi.

Yeni destekler kapsaminda Gülsen Batar Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle 7 bin 500 futbol topu, 7 bin 500 voleybol topu, 5 bin basketbol topu, bin hentbol topu ve 14 bin 500 adet masa tenisi malzemesi okullara dagitildi. Törene Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu katildi.



Büyüksehir Belediyesi 2024 yili ilk 5 ayinda 10 milyon TL’lik spor malzemesi destegi verdi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, 2024 yilinin ilk 5 ayinda spora, sporcuya ve okullara yaptigi malzeme destekleri 10 milyon TL’ye ulasti. Büyüksehir Belediyesi’nin açtigi spor tesisleri ve kurslarda ise on binlerce genç spor yaparken, yetenek taramalariyla yatkin olduklari spor dallarina yönlendirildi.

“Gençleri gelecege hazirliyoruz”

Düzenlenen törende konusan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, sinavlara girecek ve spor dallarinda faaliyet gösteren gençlere basarilar dileyerek, “Salona girdigimizden itibaren gözlerinizdeki isikla sicakligi yüreklerimizde hissettik. Bu sehri egitim, spor, bilim, kültür ve sanat sehri yapmak için birlikte çalisacagiz. Spor sehri Gaziantep için güzel bir tesisin içindeyiz. Bizde birçok güzel tesisi yaptik. Bu tesislerle birlikte beden egitimi hocalarimizla istisare ederek çocuklarimizin spor yapabilmeleri için gerekli malzemeleri veriyoruz. Çocuklarimiza yetenek taramalari yapiyoruz. Hangi dalda yeteneginiz varsa gençleri yönlendiriyor, ‘Saglam kafa saglam vücutta bulunur’ diyerek gelecege hazirliyoruz” dedi.



“Ne yapiyorsak gençler için yapiyoruz”

Gençlerin önemine vurgu yapan Vali Kemal Çeber, “Siz gençler için buradayiz. Bütün sehir olarak sizlerin yaninda oluyor, sizlere çok deger verdigimizi göstermek istiyoruz. Bizlerin gelecegi olarak çok önemlisiniz. Ne yapiyorsak gençler için yapiyoruz. Devletimizin yaptigi bu güzel okullar en iyi egitim ve saglik imkanlarini sunmak için yaptiklarinin yanina Gaziantep’in bir avantaji olarak Büyüksehir ve Sahinbey Belediyeleri çok güzel imkanlar sunuyor milyonlar degerinde spor malzemesi ve egitim malzemesi dagitiyor, essiz etkinlikler yapiyor. Öncelikle sizin sagliginiz ve mutlulugunuz bizim için çok önemli sonrasinda da akademik ve sportif basarilar” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile