Büyüksehir Tarihi Zaferi Unutturmayacak

Büyüksehir Tarihi Zaferi Unutturmayacak

Denizli Büyüksehir Belediyesi, 874 yil önce Denizli’de yasanan ve Anadolu’nun Türk yurdu olmasinda büyük önemi bulunan Kazikbeli Savasi için anma etkinlikleri hazirladi. Geleneksel Okçuluk Turnuvasi, okçuluk gösterileri ile saygi yürüyüsü ve serginin düzenlenecegi programlara tüm vatandaslarin davetli oldugu belirtildi.



Denizli Büyüksehir Belediyesi, 874 yil önce Türklerin zaferi ile sonuçlanan ve Anadolu’nun Türklerin yurdu olmasinda büyük önemi bulunan Kazikbeli Savasi için anma etkinlikleri düzenleyecek. 1148 yilinda Cankurtaran Milli Parki yakinlarindaki Anittepe’de, Alman ve Fransiz ordularindan olusan Haçli Seferine karsi kazanilan zafer için düzenlenen anma etkinlikleri 2 gün sürecek. Bu kapsamda 8 Ocak Cumartesi günü saat 13.30’da Cankurtaran Milli Parki’nda Saygi Yürüyüsü, Kazikbeli Savas Kalintilari Sergisi, Kazikbeli Geleneksel Islik Okçuluk Gösterileri ve Prof. Dr. Mithat Aydin’in “Kazikbeli Savasi ve Sonuçlari” adli sunumu gerçeklestirilecek.

Ikinci gün okçuluk turnuvasi

Etkinligin ikinci günü 9 Ocak 2022 Pazar saat 10.00’da ise Denizli Büyüksehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunlari Kompleksi’nde Denizli Büyüksehir Belediyesi 7. Iller Arasi Kazikbeli Savasi Geleneksel Türk Okçulugu Turnuvasi düzenlenecek. Denizli, Antalya, Kütahya, Eskisehir, Izmir, Usak, Isparta, Afyonkarahisar, Burdur, Bilecik, Bursa, Balikesir, Istanbul ve Konya’dan 200 dolayinda sporcu yildizlar ve gençler kategorilerinde yarisacak. Tüm vatandaslarin davetli oldugu etkinligin madalya töreni saat 16.00’da yapilacak.

"Ecdadimizla ne kadar gurur duysak azdir"

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Türk tarihinin zaferlerle dolu bir geçmise sahip oldugunu ifade etti.

Denizli’nin Türk yurdu olduktan sonra düsman postali görmedigini anlatan Baskan Zolan, “Ecdadimizla ne kadar gurur duysak azdir. Bize düsen görev ise bu topraklarin bedelinin nerede ödendigini hiçbir zaman unutmamak ve unutturmamaktir” dedi.



Kökleri güçlü olmayan hiçbir seyin ayakta kalamayacagini, bir gün mutlaka devrilecegini isaret eden Baskan Zolan, sunlari kaydetti:

“Iste bu yüzden geçmisimize, tarihimize, bizi biz yapan degerlerimize sahip çikmali onlari yasatmaliyiz. Tarihimize yön veren ve tarihin akisini degistiren birçok mücadele örnegi sergileyen Denizli’mizin degerlerini de insallah sonsuza kadar yasatacagiz. Ben bir kez daha kutsal vatanimiz için kanini döken tüm kahramanlarimizi rahmet ve minnetle aniyorum. Ruhlari sad olsun”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile