Büyüksehirden Jeotermal Seraya Can Suyu

Büyüksehirden Jeotermal Seraya Can Suyu

Manisa Büyüksehir Belediyesi, Kula ‘Jeotermal Kaynakli Teknolojik Sera Projesi’nin su ihtiyacini karsilamak için önemli bir adim atti. Enerji nakil hatti ve 3 bin 300 metrelik terfi hattinin kurulacagi çalismayla jeotermal seraya sulama ve kullanma suyu saglanacak.

Kula’da 50 bin metrekarelik alanda üretimin yapildigi Kula ‘Jeotermal Kaynakli Teknolojik Sera Projesi’nde Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Kula Belediyesi isbirligi gerçeklestirdi. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek ile Kula Belediye Baskanvekili Semra Gündüz, yillik 2 bin ton domates üretilen serada ihtiyaç duyulan sulama ve kullanma suyunun temin edilmesi için protokol imzaladi.

Enerji nakil hatti ve 3 bin 300 metrelik terfi hatti yapilacak

Protokol ile Büyüksehir Belediyesi tarafindan enerji nakil hatti ile 3 bin 300 metrelik terfi hattinin yapilacagini belirten Baskan Ferdi Zeyrek, çalismayla Kula’nin tarimsal potansiyelinin ve seranin üretim kapasitesinin artirilmasinin hedeflendigini dile getirdi.

Baskan Ferdi Zeyrek’e tesekkür etti

Kula Belediye Baskanvekili Semra Gündüz ise protokolün Kula’ya hayirli olmasini temenni etti. Saglanan destekler nedeniyle Baskan Ferdi Zeyrek’e tesekkür eden Baskanvekili Gündüz, 3 bin 300 metrelik terfi hattinin sulama ve kullanma suyu ihtiyacinin saglanmasi için önemli bir adim oldugunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile