Büyüksehirden 'Ücretsiz Asansörlü Araç' Hizmeti

Büyüksehirden 'Ücretsiz Asansörlü Araç' Hizmeti

Samsun Büyüksehir Belediyesi, yaptigi özel çalismalarla engelli bireylerin hayatlarini kolaylastiriyor. ‘Ücretsiz asansörlü araç’ hizmeti ile engelli vatandaslar refakatçileriyle birlikte hastanelere götürülüp muayene veya tedavi süreci sonrasinda tekrar evlerine birakiliyor.

Samsun Büyüksehir Belediyesi, engelli vatandaslara özel çalismalar gerçeklestirerek hayatlarina dokunuyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi, tarafindan verilen ‘ücretsiz asansörlü araç’ hizmeti ile engelli vatandaslar refakatçileriyle birlikte hastanelere götürülüp muayene veya tedavi süreci sonrasinda tekrar evlerine birakiliyor. Ayni anda üç engelli vatandasin tasinabildigi araç, hem akülü hem de tekerlekli sandalye kullanan vatandaslara hizmet veriyor. Hizmetten yararlanmak isteyen engelli bireyler, önce Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Yasli ve Engelliler Sube Müdürlügü Engelli Birimi’ni telefonla arayarak talepte bulunuyor. Alinan bilgiler dogrultusunda randevu olusturan ekipler, belirlenen gün ve saatte aileyle irtibat kurarak araci adreslerine gönderiyor. Ardindan araç, engelli bireyleri refakatçileriyle birlikte basta hastane ve kamu kurumlari olmak üzere istedikleri her yere ücretsiz ulastiriyor. Yogun talep gören servis hizmeti sayesinde resmi islemler daha hizli ve rahat sekilde yerine getiriliyor.

“Iyi ki böyle bir hizmet var”

Engelsiz ulasim araci hizmetinden yararlanan Fatih Kaya, "Hastane randevum vardi. Daha önce belediyemizi arayarak araç istedigimi söylemistim. Ailemle birlikte bizi evden alip hastaneye götürdüler. Iyi ki böyle bir hizmet var. Bütün isimizi kolaylastiriyor. Belediyemize de çok tesekkür ediyorum. Bu hizmetiyle bizim hayatimizi daha güzel ve daha kolay bir hale getirdi” seklinde konustu.



Yilda bin engelli yararlaniyor

Yilda bin engelli vatandasin yararlandigi ‘Ücretsiz Asansörlü Araç’ hizmetiyle ilgili bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Yasli ve Engelli Hizmetleri Sube Müdürlügü Engelli Birimi Sorumlusu Eda Günaydin, “Yilda yaklasik bin engellimizin refakatçisiyla birlikte transferini sagliyoruz. Ancak özel bir durumu ve yardima ihtiyaci oldugu anlarda da refakatçi destegi de veriyoruz. Genellikle de hastanelere gidis gelis için talep ediyorlar” diye konustu.



“Empati kuruyorlar”

Engelli raporu bulunarak tekerlekli sandalyeye sahip herkese hizmet verdiklerini ifade eden Günaydin, “Kendimizden pay çikariyoruz. Bir yerden bir yere erismek çok önemli. Yolun düzgün olmamasi ve toplu tasima araçlarini kullanamamasi onlar için büyük sorun. Ulasim hizmetini sürekli verdiginiz için zamanla onlarla aile gibi oluyorsunuz. Bu hizmeti aldikça engellilerimizin ve ailelerinin de yüzleri gülüyor. Biz de çok mutlu oluyoruz” dedi.



“Her zaman yaninizdayiz”

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, engelli vatandaslarin tüm ihtiyaçlarinin karsilanmasi için her zaman yanlarinda olduklarini belirterek “Büyüksehir Belediyesi olarak engelli bireylere her türlü destegi vermeye devam ediyoruz. Yaptigimiz çalismalardan birisi de ‘Ücretsiz asansörlü araç’ hizmeti. Engelli vatandaslarimiz ve aileleri için çok kolaylik saglayan bir çalismamiz bu. Oldukça talep görüyor. Engelli vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda ekiplerimiz özel aracimizla evlerinden alip islemlerin tamamlanmasi sonrasinda yine evlerine geri getiriyor. Onlarin hayatina böyle güzel hizmetlerle dokunmak bizleri de çok mutlu ediyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile