Büyüksehirden Üreticiye Tam Destek

Büyüksehirden Üreticiye Tam Destek

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin kirsal kalkinma hedefleri dogrultusunda Büyükorhan Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile ortaklasa gerçeklestirdigi projeyle, 19 mahallede 64 çiftçiye yem salgami, 27 mahallede ise 86 çiftçiye yonca tohumu dagitildi.

Bursa’da köyden kente göçün önüne geçmeyi hedefleyen Büyüksehir Belediyesi, çiftçilere yönelik ekip ve ekipman desteklerinin yaninda fide, fidan ve tohum destegini de hiz kesmeden sürdürüyor. Son olarak Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi ve Büyükorhan Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile ortaklasa gerçeklestirilen proje çerçevesinde, 19 mahallede 64 çiftçiye yem salgami, 27 mahallede 86 çiftçiye yonca tohumunu dagitildi. Proje çerçevesinde dagitilan ürünlerin sadece yüzde 30’u çiftçilerden alinirken, yüzde 70’i Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan karsilaniyor.

Büyükorhan’da düzenlenen dagitim töreninde konusan Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Süleyman Çelik, yöre halkinin elindeki degerlerin kiymetini bilmesi gerektigini söyledi.

Kirsalda yüksek olan yas ortalamasini gelistirdikleri proje ve desteklerle asagiya çekmeyi amaçladiklarini belirten Çelik, Bursa’nin sahip oldugu degerlerle Türkiye’nin lokomotif sehirlerinden biri oldugunu, ayni zamanda da bir tarim sehri oldugunu ifade etti.

Bereketli topraklarda yetistirilen ürünlerin ününün dünyaya yayildigini dile getiren Çelik, “Büyüksehir Belediyesi olarak Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi, Tarim Peyzaj AS, BUSKI ve Hagel marifetiyle 4 koldan tarim için seferber olduk. Yüksek verimli hayvan irklarini çiftçilerimizle bulusturmanin yaninda yaban mersini, ahududu, siyez bugdayi, kuskonmaz ve Trabzon hurmasi gibi alternatif ürünlerin yetistirilmesi amaciyla çiftçilerimize hibe destekli fide ve fidanlar dagitiyoruz. Gerektiginde ürün alimi ve ihracat noktasinda adimlar atiyoruz. Bursa’nin tarim alaninda da lokomotif sehir olma özelligini güçlendirecek projeler üretiyoruz. Tarimla ilgili hedefler belirleyip hep birlikte ayni hedeflere odaklanmamiz gerektigini düsünüyoruz. Büyükorhan’da çiftçilerimiz için gelistirdigimiz bu projenin de hayirlara vesile olmasini diliyor, tüm halkimiza bereketli günler diliyorum” dedi.

Büyükorhan Kaymakami Furkan Öztürk, Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin ve Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nün çalismalarini yakindan takip ederek kurum olarak kendilerinin de gerekli destegi verdiklerini söyledi.

Bu tür çalismalarin hem sosyal hem de ekonomik anlamda büyük katkilar sundugunu anlatan Öztürk, “Bu yardimlarin faydasini, hasat zamani tarladayken görüyoruz. Projede emegi geçen kurumlari tebrik ediyorum. Çiftçilerimizin de de hayvanciligi gelistirip, katma degeri yüksek ürünlere yönelmesini arzuluyoruz. Çünkü Büyükorhan’in gelecegi tarimda ve hayvancilikta. Bu iki konuda bir numara olmayi hedeflemeliyiz” diye konustu.

Il Tarim ve Orman Müdürü Hamit Aygül, son yillarda ilçeler için gelistirdikleri tüm projelere Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin büyük katki sundugunu belirterek tesekkür etti. Yaptiklari çalismalarla insanlarin dogdugu yerde doymalarini amaçladiklarini anlatan Aygül, “Kendi arazinizi isleyerek köyünüzde iyi ortamda yasamanizi istiyoruz. Son 2-3 yildir dag ilçelerine yogun ilgi var. Disaridan yatirimci da gelmeye basladi ancak arazilerinizi lütfen elden çikarmayin. Buralarin istikbali çok iyi olacaktir. Gelecek nesillere buralari miras birakacaksiniz. Bizler elimizden gelen destegi vermeye haziriz. Bu projeyle, hem maliyetlerinizi düsürmek hem de elde ettiginiz yem miktarini arttirmayi amaçliyoruz. Yeni sertifikali tohumlarla daha yüksek verim alma imkani sahip olacaksiniz” dedi.

Büyükorhan Belediye Baskan Yardimcisi Recep Kaydi, üretimin büyük önem kazandigi bir dönemde çiftçiye verilen destegin kiymetli oldugunu belirterek, katkilarindan ötürü Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne, Il Tarim ve Orman Müdürlügü’ne ve Büyükorhan Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’ne tesekkür etti.

Üreticiler adina söz alan Ülkü Koçdemir ise, üreticiye desteklerinden ötürü tüm kurum ve kuruluslara tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Baskanvekili Süleyman Çelik ve beraberindekiler tarafindan ürünler, çiftçilere dagitildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile