Büyüksehirden Yatagan'a, Kanalizasyon Hatlari Ve Aritma Tesisi Yatirimi

Büyüksehirden Yatagan'a, Kanalizasyon Hatlari Ve Aritma Tesisi Yatirimi

Yatagan’a Atiksu aritma tesisinde yapilacak olan yenileme çalismasi ile birlikte tesiste aritilan su bölgedeki tarim arazilerinin sulamasinda da kullanilabilecek.

Mugla Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (MUSKI) Genel Müdürlügü ile Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü arasinda yapilan protokol kapsaminda Yatagan merkez mahalleler ve 16 mahallede kanalizasyon hatti yapilacak. Yatagan merkez mahalleler ile Akgedik, Yenikarakuyu, Gökpinar, Bozüyük, Bozarmut, Kapubag, Sahinler, Doganköy, Yeniköy ve Madenler Mahallesi’nde kanalizasyon hatti yapilarak, Yatagan atiksu aritma tesisine iletilecek. Yesilbagcilar, Eskihisar, Turgut Bencik ve Kadiköy Mahallelerinde ise kanalizasyon hatlarinin yani sira atiksu aritma tesisi de yapilacak.

Atiksu Aritma Tesisinde Aritilan Su, Yesil Alanlar ve Tarimsal Sulamada Kullanilabilecek

Yapilan protokol kapsaminda merkezde yer alan mevcut aritma tesisinin kapasitesi arttirilacak. Ayrica tesiste disk filtre ve UV dezenfeksiyon sistemi kurulacak. Kurulan sistem sonrasinda aritilan su yesil alan ve tarimsal sulamada kullanilabilecek düzeyde olacak. Bu sayede bölge tarimi için sulama konusunda önemli bir adim atilmis olacak.

Yatagan merkez ve diger mahallelerde yapilacak olan hat ve aritma tesisi çalismalarinin DSI tarafindan tamamlanarak MUSKI’ye devredilmesi sonrasinda, islerin maliyeti MUSKI tarafindan karsilanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile