Büyüksehrin Iftar Bereketi Bu Kez Anafartalar'a Tasindi

Büyüksehrin Iftar Bereketi Bu Kez Anafartalar'a Tasindi

Denizli Büyüksehir Belediyesinin geleneksel hale gelen iftar bulusmalari bu kez Anafartalar Mahallesi’ne tasindi. Bir sehirde altyapi yoksa üste ne yapilirsa yapilsin anlamsiz olacagini kaydeden Baskan Zolan, “Istedik ki gelecegimize altyapisi tamamlanmis bir sehir birakalim” dedi.



Denizli Büyüksehir Belediyesinin ramazan aylarinda geleneksellestirdigi mahalle iftarlari bu kez Anafartalar’da kuruldu. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi iftara, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, esi Berrin Zolan, Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, mahalle muhtarlari ve binlerce vatandas katildi.

Iftar öncesi vatandaslarin ramazanlarini kutlayan Baskan Zolan, ezanin okunmasiyla hep birlikte dua edip oruçlarini açti. Baskan Zolan burada basin mensuplarina yaptigi açiklamada, ramazanin güzel aksamlarindan bir tanesini daha yasadiklarini belirterek katilimin çok yogun oldugunu, bunun da kendilerini çok mutlu ettigini söyledi.

Ramazanin güzelliklerini, maneviyatini, ruhunu yasatmaya çalistiklarini ifade eden Baskan Zolan, “Böyle iftar sofralari çok kiymetli. Çünkü ramazan yardimlasma, dayanisma, birlik ve beraberligin en üst seviyede yasandigi aydir” dedi.



“Simdi sira üst yapida”

Vatandaslarin yogun talebi, kendilerinin tespiti ile Anafartalar basta olmak üzere Dokuzkavaklar, Deliktas, Fatih, Akvadi, Karsiyaka gibi mahallelerde büyük bir altyapi çalismasina girdiklerini hatirlatan Baskan Zolan, eskiden bölgedeki kanalizasyon ve içme suyu hatlarinin çok sikintili oldugunu, masum bir yagista dahi yollarin göle döndügünü hatirlatti. Özellikle Üçgen ve bölgesindeki mahallelerde bir zamanlar hava kirliliginden dolayi nefes dahi alinamadigini hatirlatan Baskan Zolan, söyle konustu:

“Sehrimizde dogalgaz yoktu. Sag olsun vatandaslarimiz ‘biz de dogalgaz kullanmak istiyoruz’ dediler. Çok sükür onu da söz verdik ve yerine getirdik. Bugün sehir merkezimizde herkes dogalgaz kullanabiliyor. Biz kalici isler yapiyoruz, günlük islerle, yamalarla, boyalarla, 3-5 ay sonra kaybolacak isler degil. 50-100 yil sehrimize hizmet edecek köklü eserler birakmaya gayret ediyoruz”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile