Buz Tutan Ilisu Selalesi Dagci Ve Dogaseverlerin Gözdesi Oldu

Buz Tutan Ilisu Selalesi Dagci Ve Dogaseverlerin Gözdesi Oldu

Aksaray’da 2 haftadir etkili olan kar yagisi ve hava sicakliginin eksi 24’lere kadar düsmesiyle Ilisu Selalesi buz tuttu. Buz tutan selalenin olusturdugu görsel sölen drone ile görüntülenirken, selale dogasever ve dagcilarin gözdesi oldu.

Aksaray’in Güzelyurt ilçesi Ilisu köyünde bulunan Ilisu Selalesi, kentte eksi 24’lere kadar düsen hava sicakligi ve yogun kar yagisi sebebiyle buz tuttu. Görsel bir sölen olusturan selale, dogasever ve dagcilarin da gözdesi oldu. Sulari Melendiz Çayina dökülen yaklasik 25 metre yüksekliginde ve 12 metre genisliginde olan Ilisu Selalesindeki buz sarkitlari görenleri hayran birakti. Drone ile görüntülenen selalede, ekip olarak gelen dagcilar da buzda tirmanis gerçeklestiriyor.

Dogaseverlerin ilgisini çekiyor

Buz tutan selaleyi görmeye gelen dogasever Erdal Mutlu (42), "Burasi Aksaray’in Güzelyurt ilçesine bagli Ilisu köyümüz. Burada yillar önce dogal olarak bir selale olusumu gerçeklesti. Bu asamada da selaleyi gören dagci ekipleri, dogaseverler olsun bunlarin hepsi bu bölgeye gelip ziyaret ediyorlar. Ben de bu bölgeyi ziyaret amaçli geldim. Aksaray AFAD Il Müdürlügü, Özel Idare ile birlikte bu selalenin daha genis kapsamli olabilmesi için bir çalisma yapti. Selalenin dondugunu gördük, güzel de buzlar olusmus. Dagcilar buraya buz tirmanisi yapmaya geliyor. Güzel, keyifli, dondugu zaman da güzel bir manzarasi oluyor. Her yil burasi böyle donar” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile