‘Buzağı Güzellik Yarışması‘nın Ödülllerini Belirlendi

Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarında (KÜTAF) bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ‘Buzağı Güzellik Yarışması‘nın birincilik ödülü 3 bin TL olarak belirlendi.

Frig Fuarcılık A.Ş. ve Kütahya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) ile yapılan ortak çalışma da, fuar ekinlikleri çerçevesinde Kütahya ve ilçelerinin ‘en güzel buzağı‘sı seçilecek.

Kütahya DSYB Başkanı Ahmet İlik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kütahya Tarım Fuarı bizim için çok önemli ve değerli bir kazanım. Frig Fuarcılık A.Ş. ile ortak bir çalışma içinde bu fuarın daha iyi yerlere gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yıl daha aktif bir şekilde bu organizasyonun içinde olmak ve daha da canlılık kazandırmak adına fuarımıza buzağı güzellik yarışmasını ilave ettik.Bu şekilde hem hayvan yetiştiricilerimizin hem de ziyaretçilerimizin katılımının artacağına inanıyorum. Buzağı Güzellik Yarışmasının büyük ödülü 3 bin TL.İkincilik ödülü 2 bin, 3.lük ödülü ise bin TL. Ayrıca yarışmaya katılan her buzağı ödüllendirilecek.Yarışmaya katılabilmek için;buzağıların 2-4 ay arasında olması,KDSYB üyesi olması,sarf ırk (Hostein, Simental, Mantofon) özellikleri taşıması,buzağının suni tohumlama ile doğmuş olması gerekmektedir.Her işletme bir buzağı ile yarışmaya katılabilir.Yarışma 15 Nisan tarihinde Kütahya Tarım Fuarında (fuar alanı) saat 15:00 da yapılacak. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler Kütahya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ne başvurabilirler" dedi.

Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (KÜTAF) 14 Nisan da açılacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile