Çad'da Bedensel Engelli Çocuga Türkiye'deki Hayirseverlerin Bagisiyla Tekerlekli Sandalye Sürprizi

Help Yetim Insani Yardim Organizasyonu Genel Baskani Cahit Atas: 'Yetimhanede çocuklar kosuyordu. Bu sirada yerde sürünen bir çocugu gördük. Bedensel engelli oldugunu ögrendik. Çok etkilendik, çok duygulandik. Tekerlekli sandalye hediye ettik. Çocugun sevinci bizim için dünyalara bedel'

Kurban yardimi dolayisiyla Çad'in baskenti Encemine'de bulunan Help Yetim Insani Yardim Organizasyonu ekipleri, yetimhanede kalan 6 yasindaki bedensel engelli Ali Muhammed Abdulkerim'e Türkiye'deki hayirseverlerin bagisiyla alinan tekerlekli sandalyeyi hediye etti.

Çad'in kirsal bölgelerinde 6 bin ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dagitan Help Yetim Insani Yardim Organizasyonu, baskent Encemine'deki bir yetimhanede kurban yardimini bugün de sürdürdü.

Kurban kesimi sirasinda bahçede oynayan arkadaslarinin yanina bedensel engeli nedeniyle yürüyemedigi için yerde sürünerek gelen 6 yasindaki Ali Muhammed Abdulkerim'i gören Help Yetim Insani Yardim Organizasyonu Genel Baskani Cahit Atas ve gönüllüler duygulu anlar yasadi.

Atas, Abdülkerim'i kucagina alarak üstündeki tozu temizledi.

Kurban kesim çalismalarinin ardindan kent merkezine giden Atas, hayirseverlerin bagislariyla aldigi tekerlekli sandalyeyi yetimhanede Abdulkerim'e hediye etti.

Abdulkerim, tekerlekli sandalyeye kavusmanin mutlulugunu yasadi.

Giysi yardimi da yapilan Abdulkerim'i tekerlekli sandalyeyle yetimhane bahçesinde dolastiran Atas, AA muhabirine, Abdulkerim'in yasadigi magduriyeti gidermek istediklerini söyledi.

Atas, "Yetimhanede çocuklar kosuyordu. Bu sirada yerde sürünen bir çocugu gördük. Bedensel engelli oldugunu ögrendik. Ayaklari da nasirlasmis. Çok etkilendik, çok duygulandik. Bizi çok derinden etkiledi." dedi.

Aldiklari tekerlekli sardalyeyi Abdulkerim'e teslim ettiklerini dile getiren Atas, onun sevincine ortak olduklarini aktardi.

Atas, hayirseverlerin bu sevinci sagladigina isaret ederek, hayirseverlerin bagislariyla bu yardimlarin gerçeklestirildigini vurguladi.

"Tekerlekli sandalye hediye ettik. Gördügünüz gibi sevinci paha biçilmez. Belki maddi yönden degeri az ama bu çocugun sevinci bizim için dünyalara bedel." diyen Atas, bu çocugun sevincinin tüm yorgunluklari unutturdugunu belirtti.

Atas, zor sartlarda bu yardimlari ulastirdiklarina dikkati çekerek, "Uzak yerlere gidip geliyoruz, yollarda sikintilar yasiyoruz. Çok sicak oldugu için zorlaniyoruz. Elektrigin, suyun olmamasi bizi derinden etkiliyor ama bu kardesimiz bize her seyi unutturdu. Bu kardesimiz gibi nice çocuklar var. Bagis yapmak isteyen kardeslerimiz bizlerle iletisime geçerek bu kardeslerimize sahip çikabilirler." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile