Konuk Çad Geçis Dönemi Devlet Baskani Mahamat Idris Debi Itno’nun içinde bulundugu makam aracini Cumhurbaskanligi Külliyesi’nin önündeki caddede karsilayan süvariler, Itno’ya protokol kapisina kadar eslik etti. Cumhurbaskani Erdogan, Itno’yu Cumhurbaskanligi Külliyesi’nin ana giris kapisinda karsiladi. Erdogan ve Itno’nun tören alanindaki yerlerini almalarinin ardindan 21 pare top atisi esliginde iki ülkenin milli marslari çalindi. Itno, Muhafiz Alayi Tören Kitasi’ni ’Merhaba Asker’ diyerek selamladi. Törende tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldi. Heyetlerini birbirine takdim eden Erdogan ve Itno, merdivenlerde Türkiye ve Çad bayraklari önünde gazetecilere poz verdi. Bas basa görüsmeye geçen Erdogan ve Itno, heyetler arasi gerçeklestirecekleri görüsmenin ardindan ortak basin toplantisi düzenleyecek.
Törene Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Cumhurbaskanligi Özel Kalem Müdürü Hasan Dogan, Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir ve Ankara Valisi Vasip Sahin de katildi.
Çad Devlet Baskani Itno Ankara'da
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Çad Geçis Dönemi Devlet Baskani Mahamat Idris Debi Itno’yu resmi törenle karsiladi.



















