Çadir Kentin Depremzede Balerinleri

Çadir Kentin Depremzede Balerinleri

Hatay’da depremde evleri yikilan ve hayatlarini aileleriyle birlikte Kirgiz çadirinda sürdüren Zeynep Melek ve Ali Yusuf, asrin felaketinin yasattigi stresi ve sikintiyi bale yaparak atlatiyorlar.

Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay yerle bir olmus, 25 bin insan vefat etmisti. Deprem sonrasi binlerce insan evsiz kalmis ve kurulan geçici yasam alanlarinda yasamaya baslamistilar. Asrin felaketinde evleri yikilan Dikkaya ailesi de yasamlarini Defne ilçesi Koçören Mahallesi’ne kurulan Kirgiz çadir kentinde sürdürmeye basladilar. Dikkaya ailesinin evlatlari, deprem öncesi aldiklari bale egitimini deprem sonrasi da devam ettirmeye basladilar. 13 yasindaki Zeynep Melek ve 9 yasindaki Ali Yusuf, asrin felaketinin yasattigi stresi ve sikintiyi bale yaparak atlatiyorlar.

"Biz depremden önce bale kursuna gidiyorduk, zor sartlara ragmen çocuklar birakmadi"

Deprem sonrasi zor sartlara ragmen evlatlarinin bale egitimini birakmadigini ifade eden anne Cihan Dikkaya, "Biz depremden önce bale kursuna gidiyorduk, zor sartlara ragmen çocuklar birakmadi. Depremden sonra da gittigimiz kurs yeri yaklasik 9 ay kapali kaldi ama tekrardan bir yerden baslamak gerekiyordu. Kurs yeri açilinca biz devam ettik. Biz orada bale ve piyano egitimi aliyoruz. Çocuklarimizin ruhuna çok iyi geldi. Biz bu zor sartlara ve çadirda yasamamiza ragmen çocuklarin egitimi geri kalmasin diye devam ediyoruz. Çocuklarin egitimi önce geliyor. Çocuklar psikolojik olarak da rahatliyorlar. Su an gezecek çikacak hiçbir yerimiz kalmadi" dedi.



"Bale yaparken mutluyum ve ruhuma iyi geliyor"

Deprem psikolojisini bale sayesinde atlatmaya çalistigini dile getiren Zeynep Melek Dikkaya, "Biz yasanan her seye ragmen ve çadirda yasamamiza ragmen sanati birakmadik. Bale yapiyorum. Hem sanati birakmadik hem de deprem psikolojimizi kurs sayesinde attik. Bale yaparken mutluyum ve ruhuma iyi geliyor. Psikolojik olarak bizi tedavi ediyor" seklinde konustu.



"Bale yaparken çok mutluyum"

Bale yaparken mutlu oldugunu söyleyen Ali Yusuf Dikkaya da, "Kursta bale yapiyorum. Biraz zorlaniyorum ama hocamizla ve arkadaslarimizla beraber bunun üstünden geliyoruz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile