Çadır okulda ilk ders zili çaldı

Ankara'nın Polatlı ilçesine Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi için yapılan

Ankara'nın Polatlı ilçesine Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi için yapılan proje kapsamında Sarıoba köyünde oluşturulan çadır okulda eğitim başladı. 2010–2011 eğitim, öğretim yılı ders zilini Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, çadır okulda eğitim görecek öğrencilerle birlikte çaldı.

Sarıoba köyünde öğrenim görecek öğrencilere, okul kıyafeti, kitap ve kırtasiye malzemelerini, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ile birlikte dağıttı.

Yaklaşık 80 öğrencisi olan çadır okulda, ilköğretim 5'inci sınıfa kadar olan birinci kademe öğrenciler öğrenim görecek. İkinci kademe öğrenciler ise taşımalı sistem ile en yakın okullara taşınacak. Servis ve yemek ücretlerini ise Polatlı İlçe Kaymakamlığı karşılayacak.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, "Eğitim hakkının kutsal hak olduğunu belirterek, burada bulunan vatandaşlarımızda bu kutsal hakkın yerine getirilmesi için gayret ediyorlar, "dedi.

Bilgin, "Bütün vatandaşlarımızın, bütün çocuklarımızın bu haktan özgürce yararlanması çok önemlidir. Devlet olarak da bizler zorunlu eğitim çağında olan bütün çocuklarımızın eğitim hakkından sonsuz derece yararlanması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Tabi burada vatandaşlarımızda eğitimin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olarak çocuklarını, bugün itibariyle açmış olduğumuz çadır okula göndermek suretiyle bunun güzel bir göstergesini de bütün ülkemize, Polatlımıza göstermiş oluyorlar. Yaşamış oldukları şehirden yüzlerce kilometre ötede ekmeklerinin peşinde buraya kadar gelen ama bunun yanında çocuklarının da düzgün bir eğitim almasını isteyen bu vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu bilinçli vatandaşlarımız bizlerin geleceğe daha umutla bakmasına sebebiyet veriyorlar. Bizlerde devlet olarak vatandaşlarımızın eğitim hakkını kullanılması hususunda elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz." diye konuştu.

ÇADIR OKULDA 80 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

2010–2011 eğitim, öğretim yılında Sarıoba köyünde bulunan çadır okulda yaklaşık 80 öğrencinin eğitim göreceğini dile getiren Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin şöyle konuştu: "Bu yavrularımız Kasım ayına kadar yaklaşık bir buçuk ay bizim misafirimiz bu çocukların eğitim, öğretimi bizim tarafımızdan sağlanacak. Daha sonra kasım ayında buradaki işçilerimizin çalışma süreleri tamamlandığı zaman tekrar gelmiş oldukları illeri geri dönecekler, eğitim öğretimlerini orada devam ettirecekler. Bu işçilerimizin bir kısmı tekrar mayıs ayında çalışma amaçlı Polatlı'ya geliyorlar. Yine mayıs ayından haziran ayına kadar eğitim, öğretim devam ettiğinden dolayı bir buçuk ay boyunca burada eğitim, öğretimleri devam edecek. Toplam üç ay boyunca bizler çocuklarımızın eğitim, öğretimini geçici olarak oluşturmuş olduğumuz çadır okullarda devam ettireceğiz. Önümüzdeki günlerde burada eğitim gören çocuklarımızın kitap, kırtasiye ve kıyafet konusunda hiçbir eksiği kalmayacak. 5 tane sınıf öğretmenimiz burada çocuklarımızın eğitim, öğretimi ile ilgilenecekler. 5'inci sınıflar dâhil olmak üzere ilköğretimin birinci kademesini burada okuyacaklar. İlköğretim ikinci kademesinde bulunan öğrencilerimiz ise en yakın taşıma merkezimize bu öğrencilerimizi taşımak suretiyle eğitim, öğretimlerini biz sağlayacağız. Taşıma ücretini ve yemek ücretini kaymakamlık olarak biz sağlayacağız. Bu uygulama Polatlı'da pilot uygulamadır. Bu uygulamayı önümüzde ki günlerde dört köyümüzde de uygulayacağız. Hedefimiz ilçemize gelen yaklaşık 8, 10 bin civarında mevsimlik gezici tarım işçilerimizin hayat standartlarını mutlaka belirli noktaya çekmek olacak. "

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ise, "Cumhuriyet tarihi boyunca Güneydoğuda yapılan toplam derslik sayısı 6 bin olduğunu belirterek, 8 yıl boyunca AK Parti hükümeti döneminde bu bölgede yapılan derslik sayısının 10 bin olduğunu söyledi.

Çelik, "Çadır köylerinde yaşayan işçilerin siyaseten birileri tarafından istismar edilmemesi hususu son derece önemli. Geçtiğimiz yıllarda biz bunun örneklerini gördük. Bu bakımdan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ve Başbakanlık'ın böyle bir çalışmayı başlatmasını ben anlamlı görüyorum. Bu çocukların eğitilmesi, bunların eğitim, öğretim görmesi, hayata kazandırılması hususu önemli. İşte o çalışma burada yapılıyor." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile