Cag Kebabini En Hizli Tüketen Ödülün Sahibi Oldu

Cag Kebabini En Hizli Tüketen Ödülün Sahibi Oldu

Erzurum’a özgü yöresel ürün ve lezzetler, düzenlenen tanitim günlerinde Denizlililerle bulustu. 100 kilo cag kebabinin vatandaslara ikram edildigi etkinlikte, kebabi en hizli tüketen ödülün sahibi oldu.



Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Merkezefendi Belediyesinin destekleriyle düzenlenen Erzurum Tanitim Günleri renkli görüntülere sahne oldu. Anadolu’nun önemli lezzetlerinin yer aldigi kültür ve gastronomi etkinliginin açilisi Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, AK Parti Il Baskani Yücel Güngör ve sivil toplum kuruluslari temsilcilerinin katilimiyla yapildi. Baskan Zolan ve Baskan Dogan, açilisin ardindan alanda açilan stantlari ziyaret ederek, katilimcilari selamlayip ürünler hakkinda bilgi aldi.

Dogu Anadolu’nun baskenti Erzurum’un Ispir kuru fasulyesinden gögermis peynirine, balindan pekmezine, meshur cag kebabindan cevizli kadayif dolmasina damak çatlatan lezzetler Denizlililerin damaklarini senlendirdi. Açilisa katilan vatandaslara 100 kilogram cag kebabi ikram edilirken, cag kebabi yemek yarismasi ise nefesleri kesti. Yarismada en hizli cag kebabini tüketen genç, 2 bin liralik ödülün sahibi oldu. Erzurum yöresini tanitan etkinligin, Denizli Adalet Parki yaninda 12 Subat Pazartesi gününe kadar devam edecegi belirtildi.

En hizli Cag Kebabi yeme yarismasinda birinci bitiren ve 2 bin TL para ödülünün sahibi olan Fikri Berk Odunkeserler, “Kendime güvendigim için yarismaya katildim. Aslinda daha zor bekliyordum, kolaydi ve heyecani geçti. Çok lezzetliydi, en sevdigim yemeklerden bir tanesi onu en iyi sekilde degerlendirdim. 2 Bin TL para ödülü vardi onu da kazandim” dedi.



Denizlileri tanitim günlerine davet eden Denizli Erzurumlular Dernegi Baskani Yakup Odunkesenler de “Yaklasik 20 yildir Denizli’de yasiyorum. Her yil geleneksel olarak bu tanitim günlerini düzenliyoruz. Erzurum’u Denizli’nin ayagina getiriyoruz. Kendimize has olan yöresel ürünlerimiz var. Bugün Cag Kebabimiz, kadayif dolmamiz gibi ürünlerle hasret gideriyoruz. Etkinlige hem Denizlililer, hem de Erzurumlu hemsehrilerimiz geliyor. Tescillenmis ürünlerimizi herkes biliyor. Protokolle bugün açilisimizi yaptik ve 12 Subat 2024 Pazartesi gününe kadar buradayiz” seklinde konustu.



Acipayam ilçesinden arkadaslariyla etkinlige gelen Bülent Bayrak ise “Hakiki dogal ürünler var, biraz alisveris yaptik. Erzurum’un yöresel yemeklerini tadiyoruz, ürünlerine bakiyoruz güzel bir etkinlik oluyor.” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile