ÇAK Mobil Uygulamasina Rektör Kalan'dan Destek

ÇAK Mobil Uygulamasina Rektör Kalan'dan Destek

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, ÇAK mobil uygulamasini gelistiren akademisyeni makaminda kabul etti.

ALKÜ Bilgisayar Mühendisligi Ögretim Elemani Gürkan Çelik ve ögrencileri tarafindan gelistirilen ÇAK mobil uygulamasina ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’dan destek geldi. Isletmelerin ürettigi ürünlerden promosyon yapmak istedikleri veya o gün içinde tüketemedikleri ürünleri sisteme girmesi prensibiyle çalisan ÇAK uygulamasinda; kafe, restoran, pastane, manav ve market basta olmak üzere birçok türden isletme ürünlerini daha ucuza pazarlayabiliyor.

Her yönüyle ALKÜ’lü akademisyen ve ögrenciler tarafindan gelistirilen ÇAK uygulamasi için ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Rafet Kayis Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisligi Ögretim Elemani Gürkan Çelik’i makaminda kabul ederek, ÇAK uygulamasinin ilerleyisi hakkinda bilgi aldi. Ziyarette Çelik, ALKÜ’nün katkilari ve KOSGEB’in destekleriyle gelistirilen ÇAK uygulamasinin kisa zamanda Alanya’da ilgiyle karsilandigini kaydetti.

Rektör Kalan’a destekleri için tesekkür eden Çelik, "ÇAK uygulamasi ile Alanya’da hem israfin önüne geçmeyi amaçliyoruz hem de kullanicilarin piyasadan daha uygun fiyata indirimli ürünler almasini sagliyoruz. ÇAK uygulamasini Türkiye geneline yaymayi hedefliyoruz" dedi.



"ÇAK, Alanya’da kabul görüyor"

ÇAK uygulamasinin sosyal sorumluluk yönünün ALKÜ tarafindan desteklendigini ifade eden Rektör Kalan, topluma fayda saglayan bir projenin ALKÜ’den çikiyor olmasinin sevindirici oldugunun altini çizdi. Rektör Kalan, "Birlesmis Milletler Çevre Programi (UNEP) 2021 raporuna göre gida israfinin en fazla yasandigi ülkeler arasinda Türkiye’de yer aliyor. Türkiye’de 2020’de yapilan arastirmada her yil 18,1 milyon ton gida israf edildigi belirtiliyor. Rapora göre, Türkiye’de günlük 4,9 milyon ekmek israf ediliyor. En çok kayip yüzde 50 ile meyve sebzede yasaniyor. Bunun ekonomik olarak hem cebimize hem de ülkemize bir maliyeti oluyor. ÇAK uygulamasinin bir yönü ise bunu önlemeyi amaçliyor" seklinde konustu.

Kalan, projeyi gelistiren ve ilerlemesini saglayan ALKÜ’lü akademisyen ve ögrencileri tebrik ederek, çalismalarinda basarilar diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile