Çakır'a tam not!

Şampiyonlar Ligi'nde Rubin Kazan - Barcelona maçını yöneten başarılı hakemimiz  Cüneyt Çakır, İspanyolla...


Şampiyonlar Ligi'nde Rubin Kazan - Barcelona maçını yöneten başarılı hakemimiz  Cüneyt Çakır, İspanyollar'ın da beğenisini kazandı.
Gazeteler Çakır'ın verdiği penaltı kararlarında ve çıkardığı kartlarda haklı olduğunu belirtirken, "Tek hatası maç içinde fazla düdük çalması" yorumunu yaptılar. Bu düdüklerin oyunun ritmini düşürdüğüne dikkat çeken İspanyol basını, ilk kez böyle üst düzey bir maçta görev yapan Çakır'ın sınıfı geçtiğini kaydettiler.
FIFA kokartlı hakemimize en yüksek notu Marca gazetesi verdi. Çakır 10 üzerinden 9 alırken, gazete "mükemmel yönetim" yorumunda bulundu.
El mundo Deportivo gazetesi ise, Cüneyt Çakır için "Telaştan uzak, soğukkanlı bir yönetim gösterdi" yakıştırmasını yaparken, iki penaltıyı da iyi tespit ettiğini, kartlarını doğru kullandığını belirtti.
Sport gazetesi de "Cüneyt Çakır doksan dakika defansif bir anlayışla oynayan Rubin Kazan karşısında hiç hata yapmadı. Pozisyonları iyi yakaladı. Yüzünün akıyla maçı tamamladı" ifadelerini kullandı.

'İyi bir maç oldu'
Türkiye'ye dün dönen Cüneyt Çakır ve yardımcıları, Atatürk Havalimanı'nda soruları yanıtladı. Karşılaşma için sadece "İyi bir maç oldu" yorumunu yapan Çakır, Avrupa'da Türk hakemliği adına çok önemli bir misyona sahip olduklarını belirterek, "Ben ve arkadaşlarım daha fazla çalışarak hakemliğimizin en üst seviyeye gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Bize destek verenleri mahcup etmeyeceğiz. Türk hakemliğini en iyi noktalara getireceğimize inanıyorum" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile