Çakir'dan Beylerderesi Sehir Parkina Tam Not

Çakir'dan Beylerderesi Sehir Parkina Tam Not

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakir, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’in daveti üzerine Beylerderesi Sehir Parkinin bulundugu alani ziyaret ederek, Seyir Terasi basta olmak üzere Millet Bahçesi, Sanayi ve Savas Makinalari Açik Hava Müzesi, sosyal yasam alanlari ve spor tesislerini inceledi.

Yesilyurt Belediyesinin gelecege dönük vizyonel yatirimlari arasinda yerini aldigi belirtilen Beylerderesi Sehir Parkini inceleyen AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakir, “1 milyon 350 bin metrekarelik alanda vatandaslarimizin hizmetine sunulan Beylerderesi Sehir Parki, Malatya’ya büyük degerler katan dev bir projedir” dedi.

.

‘Sürekli gelisim, sürekli degisim ve sürekli dönüsüm’ anlayisiyla yönettikleri Yesilyurt’un gelecegine dev bir yatirim emanet ettiklerini ifade eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Beylerderesi Sehir Parkiyla birlikte Malatya’ya yeni bir yasam alani kazandirdiklarini söyledi.



Beylerderesi Sehir Parkinin Yesilyurt Belediyesinin en büyük yatirimlarindan bir tanesi oldugunu söyleyen Baskan Çinar, “ Malatya ile özdeslesmis, türkülere konu olmus, dogal güzellikleri ve sakin atmosferiyle kendisine has güzelliklere sahip Beylerderemizin degerini ön plana çikartan özel bir projeyle buraya çok güzel bir yasam alani insa ettik. Bölgemizin ekonomik ve turizm hayatina büyük kazanimlar saglayacak olan buradaki dev park alanimiz için yillardir çok büyük emekler veriyoruz. Millet Bahçesinden Seyir Terasina, Sanayi ve Savas Makinalari Açik Hava Müzesinden yeni nesil spor sahalarina, yesil alanlarindan kamelyalarina, yürüyüs ve bisiklet yollarindan sosyal ve kültürel organizasyonlarin düzenlenebilecegi alanlara kadar Malatya’nin gelisim sürecine katki saglayacak çok özel alanlar kazandirdik. Burayi ziyaret eden hemsehrilerimizin yani sira yerli ve yabanci turistlerimizin 1 milyon 350 bin metrekarelik alanda hizmete sundugumuz alanlari rahat ve kolay bir sekilde gezmeleri içinde ring aracimizi hizmete sunduk. Park yatirimlarina örnek gösterilecek bir görsel zenginlige ve mimariye yapiya sahip Beylerderesi Sehir Parkimizla birlikte burasi çok yogun ilgi görmeye basladi, hemsehrilerimiz haftanin yedi günü buraya gelerek modern ve nezih alanlarda keyifli anlar yasiyorlar, piknik yapiyorlar, sportif aktivitelerini yapiyorlar.Malatya’nin en büyük çocuk oyun alanina sahip parkimiz içerisinde yapimini tamamladigimiz Seyir Terasimiz ve diger özel projelerimizle birlikte buranin cazibesini artirdik. Tank, top, tüfek ve savas aletlerinin yani sira rölyef çalismalarinin oldugu Sanayi ve Savas Makinalari Açik Hava Müzemizde parkimiza ayri bir renk ve güzellik katti. Projemizin etaplari tamamlandikça hizmete sunuyoruz, su anda büyük bir kismi tamamlandi, ekiplerimiz projemizin diger kisimlarinin yapimi içinde büyük bir özveriyle çalisiyorlar. Böylesine özel bir projeyi Malatya’ya kazandirmaktan, milletimizin hizmetine sunmaktan çok büyük onur duyuyoruz. Yesilyurt’un marka degerine yakisan bu tür yatirimlarimizin gerçege dönüsmesinde bizlerin her daim yaninda olan ve bugün ki inceleme gezisi sirasinda degerli fikirlerini bizimle paylasan Milletvekilimiz Sayin Ahmet Çakir’a bir kez daha tesekkürlerimi sunuyorum” seklinde konustu.

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakir ise Beylerderesi Sehir Parkindan dolayi Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’i tebrik ederek kutladi.

Beylerderesi Sehir Parkinin Malatya’ya çok büyük degerler kazandiracak güzel bir proje oldugunu vurgulayan Çakir, “ Öncelikle Baskanimizi ve ekiplerini böylesine degerli bir projeyi Malatya’ya kazandirdiklari için tesekkürlerimi sunuyorum. Malatya’ya deger katacak çok özel bir projeyle birlikte buranin var olan degeri ön plana çikmis oldu. Malatyamiz sanayisiyle, yeni yerlesim alanlariyla, tarimsal alanlari ve turistik mekanlariyla birlikte hizli gelisen bir kenttir. Kentimizdeki yesil alanlarin ve dogal güzelliklerin oldugu bölgelerin korunmasi ve muhafaza edilmesini saglayacak yatirimlari bizler çok fazla önemsiyoruz. Yesil alanlarimizin hem korunmasi hem de çogalmasina vesile olacak bu tür yeni projelere bizler sinirsiz destek veriyoruz. 1 milyon 350 bin metrekarelik alana sahip, yaklasik üç kilometrelik alana hitap eden Beylerderesi Sehir Parkimiz bütün hizmet mekanlariyla birlikte Malatya’ya yakisan ve deger katan bir yatirim oldu. Sosyal yasam alanlarindan spor sahalarina, seyir terasindan dinlenme ve gezinti alanlarina, piknik alanlarindan müzeye, çocuk oyun alanlarindan kafeteryalarina kadar toplumun tüm kesimlerine hitap eden çok güzel bir park alani buraya kazandirildi. Vatandaslarimizin bir araya gelecegi, güzel vakit geçirebilecegi nezih alanlarin buraya kazandirilmis olmasi Beylerderesi gibi degerli bir bölgemizin degerinin artmasini saglamistir. Malatya’nin ihtiyaci olan çok güzel bir park alaninin buraya kazandirilmis olmasi hepimizi sevindirmektedir. Özellikle buradaki yesil alan kapasitesini artirmak içinde yeni agaçlarin dikilmesi, yesillendirme çalismalarinin hiz kazanmasi da buraya farkli bir güzellik katmaktadir. Çünkü bu tür park projelerini degerli kilan yesillendirme ve agaç dikimleridir. Malatya’nin giris noktasinda bulunan, gölet ve viyadügün oldugu bu bölgemizin cazibesi de gerek hizmet alanlari ve tematik parklariyla gerekse de agaçlandirma ve yesil alan uygulamalariyla birlikte artmis oldu. Malatya’yi ziyaret edenler ya da farkli kentlerimize yolculuk edenler Beylerderemizin tüm ihtisamini bire bir görmüs ve yasamis olacaklar. Sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapilabilecegi, çevreci ve yesili ön plana çikartan bu tür eserleri bizler her zaman takdirle karsiliyoruz. Bu tür yatirimlarin artmasi içinde elimizden gelen destegi veriyoruz. Yesilyurt Belediyemizde bu bölgenin ihtiyaç duydugu çok özel bir projenin altina imza atarak, basarili yatirimlarina bir yenisini daha eklemis oldu. Belediye Baskanimizi ve ekiplerini tebrik ederim” diye konustu.

Beylerderesi Sehir Parkindaki inceleme gezisine, Yesilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Yesilyurt Belediye Baskan Yardimcilari, Yesilyurt ISGEM Genel Müdürü Numan Özcan, AK Parti Yesilyurt Gençlik Kollari Baskani Salih Tav, Yakinca Mahalle Muhtari Mevlüt Tunç, Yesilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler ile Fen Isleri Müdürlügü Yetkilileri de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile