Çakırca Göletinde Haziranda Su Tutulmaya Başlanacak

Çakırca Göletinde Haziranda Su Tutulmaya Başlanacak

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Çakırlı beldesine İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan gölet inşaatı devam ediyor.

Bursa İl Özel İdare tarafından Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne aktarılan kaynakla yapılacak olan sulama göleti inşaatı devam ediyor. Yağışların yoğunluğu ve bayram tatili dolayısıyla ara verilen kazılar dünden itibaren yeniden başladı. Çakırlı beldesine 2 kilometre mesafede 10 bin metrekarelik bir alana inşa edilecek olan sulama göletinde su tutulmasına yazın başlanacağı açıklandı.
Müteahhit firma Çed-Kent Yapı ekipleri gölet inşaatını sürdürürken, kazı çalışmalarında sona gelindiği açıklandı. Gölet zeminine mebran döşenmesi işinin ise yaz döneminde yapılacağı belirtildi. Firma yetkilileri, mebranın uzun ömürlü ve daha sağlıklı olması için sıcak mevsimlerde döşenmesi gerektiğini belirterek, mayıs ya da haziran ayında mebran kaplama çalışmasının başlatılacağını, ardından gölette su tutulacağını söyledi. Göletin sulamada kullanılabilmesinin ise 2012 yılının yaz ayını bulacağı belirtildi.
Diğer yandan göleti besleyecek olan su kaynaklarından gölete kadar olan bölümlere boru hattı döşeşe çalışmaları da fasılasız devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile