ÇAKÜ'den Müjde Açiklamasi 6 Lisans Programi Yeniden Ögrenci Alacak

ÇAKÜ'den Müjde Açiklamasi 6 Lisans Programi Yeniden Ögrenci Alacak

Çankiri Karatekin Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin girisimlerinin ardindan Yüksekögretim Yürütme Kurulu karariyla 6 lisans programina yeniden ögrenci almaya baslayacak.

Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ), 6 lisans programina yeniden ögrenci almaya baslayacak. Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin girisimleri ve Yüksekögretim Yürütme Kurulu karari ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde kimya mühendisligi ve gida mühendisligi programi, Fen Fakültesi bünyesinde fizik programi, istatistik programi ve kimya programi, Ilgaz Turizm Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde turizm isletmeciligi programi 2023-2024 egitim dönemi için ögrenci alacak.

Karar dolayisiyla YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’a tesekkür eden Rektör Çiftçi, yüksekögretimde niteligin artirilmasi amaciyla bugüne kadar önemli adimlar attiklarini dile getirerek, "Göreve geldigimiz günden bugüne, Çankiri’ya, Çankiri Karatekin Üniversitesi’ne ve ülkeye katkilar sunmak için var gücümüzle çalisiyor, gerekli imkanlari ve kaynaklari seferber ediyoruz. Bir yandan fiziksel altyapiyi güçlendirirken diger yandan arastirma-gelistirme için yeni proje imkanlari ortaya koyuyor ve çok degerli akademisyenlerimizle ülkenin öncelikli alanlarina katkilar sunuyoruz. Üniversitemiz, önümüzdeki dönemde basari çizgisini daha da yukarilara tasiyacak. ÇAKÜ bugün akademik camia basta olmak üzere tüm kesimlerin takip ettigi ve adindan da söz ettiren uluslararasi bir üniversite konumunda. Ilerleyen dönemlerde ortaya koydugumuz kriterler çerçevesinde hem içimizdeki rekabeti ve çalisma motivasyonunu artiracagiz hem de yaptigimiz bilimsel çalisma ve sosyal etkinlikleri toplumsal katkiya dönüstürecegiz. ÇAKÜ, uluslararasi taninirligi olan bir üniversite olarak büyümeye ve gelismeye hiz kesmeden devam edecek. Bu süreç içerisinde, yönetim olarak bizler de nitelikli gündemi, literatürü takip eden ulusal ve uluslararasi akademik potansiyelimize katki yapan egitim kadromuzu güçlendirmeye gayret edecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile