ÇAKÜ Sabanözü Kampüsü Açildi

ÇAKÜ Sabanözü Kampüsü Açildi

Çankiri Üniversitesi Sabanözü Kampüsü, imzalanan protokol ile açildi. Imza töreninde konusan Rektör Çiftçi, “Meslek Yüksekokulumuzun, hem ilçemizin konumu hem imkanlari hem de egitimlerin gerçeklestirilecegi fiziki alani itibariyle, ögrencilerimizin tercihleri arasinda ilk siralarda yer alacak bir meslek yüksekokulu olacagini düsünüyorum” dedi.

Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Sabanözü Kaymakami Mehmet Zahid Uzun ve Sabanözü Belediye Baskani Faik Özcan’in imzaladigi protokol töreni ile “ÇAKÜ Sabanözü Kampüsü” resmen açildi. Meslek Yüksekokulunun, ögrencilerin tercih oranlarinin yüksek oldugu bazi bölümlerin aktarilmasi yoluyla açilabildigini ifade eden Rektör Harun Çiftçi, “Sabanözü ampüsümüze gelen tüm ögrencilerimizin oldukça memnun kalacagina inaniyorum. Ögrencilerimizin bundan sonraki hayatinda, zihinlerinde ve gönüllerinde buranin iz birakacak bir yer olacagina da inancimizin tam oldugunu belirtmek isterim. Meslek Yüksekokulumuzun, hem ilçemizin konumu hem imkanlari hem de egitimlerin gerçeklestirilecegi fiziki alani itibariyle, ögrencilerimizin tercihleri arasinda ilk siralarda yer alacak bir meslek yüksekokulu olacagini düsünüyorum. Ögrencilerimiz, Sabanözü’ndeki birimlerimizi tercih ettiginde, barinmadan bursa kadar birçok avantajlari olacak. Özellikle Sabanözü’nde yasayan hemserilerimizin de bu konularda ciddi destekleri olacaktir diye umut ediyoruz. Sayin Kaymakamimiz ve Sayin Belediye Baskanimiza bizlere vermis olduklari desteklerden ötürü tesekkür ediyor, böyle güzel ve yüksekögretim adina umut vaat edici bir is için atmis oldugumuz adimdan dolayi da duydugum mutlulugu ayrica belirtmek istiyorum. Ülkemiz, Çankiri ve diger tüm paydaslarimiz için Meslek Yüksekokulumuz hayirli ve ugurlu olsun.” dedi.

Ilçeye kurulan kampüsle, Sabanözü’nün sosyal, kültürel ve ekonomik gelisiminde bazi önemli gelismeler yasanacagina inandiklarini belirten Sabanözü Belediye Baskani Faik Özcan ise, “Rektör hocamiz Sayin Harun Çiftçi’ye, Sabanözü’ne verdigi desteklerden dolayi çok tesekkür ediyoruz. Bugün, ilçemizde yillardir hayal edilen, fakat bir türlü gerçeklestirilemeyen ve Sabanözü’nün de hak ettigini düsündügümüz meslek yüksekokulunu kazandirmanin mutlulugunu yasiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Imza töreni sonrasinda Rektör Çiftçi, Sabanözü Saglik Meslek Yüksekokulu Kampüsü’nde egitim-ögretim faaliyetlerinin 2022-2023 akademik yili itibariyle baslayacagini da belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile