ÇAKÜ, 'Yargi Kararlarinin Gerekçelendirilmesinde Hukuk Fakültelerinin Rolü Çalistayi'Na Katildi

ÇAKÜ, 'Yargi Kararlarinin Gerekçelendirilmesinde Hukuk Fakültelerinin Rolü Çalistayi'Na Katildi

“Yargi Kararlarinin Gerekçelendirilmesinde Hukuk Fakültelerinin Rolü Çalistayi”na katilan Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Hukuk Fakültesi adina katilan Dekan Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Çolpan Mücahit Küçük, hukuk fakültesi müfredatinda gerçeklestirilebilecek degisikliklere iliskin öneriler sundu.

“Yargi Kararlarinin Gerekçelendirilmesinde Hukuk Fakültelerinin Rolü Çalistayi” Ankara’da hukuk fakültelerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Çalistaya Çankiri Karatekin Üniversitesi Hukuk Fakültesi adina katilan ve söz alan Dekan Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Çolpan Mücahit Küçük de katildi.

Küçük, gerekçe ilkesinin önemine vurgu yaparak, analitik düsünme, muhakeme yeteneginin artirilmasi ve ifade akiciliginin kazandirilabilmesi için hukuk fakültesi müfredatinda gerçeklestirilebilecek degisikliklere iliskin önerilerini sundu.

Söz konusu Çalistay’da anayasal güvenceye alinan ve hukuk devleti ilkesinin geregi olarak temel bir hak olan “kararlarin gerekçeli olmasi” ilkesi kapsaminda yargi kararlarinin gerekçelendirilmesinde hukuk fakültelerindeki egitimin rolünün de degerlendirilmesi amaçlanmistir. Bu noktada hukuk fakültelerinde verilen derslerin niteligi, içerigi ve gerekçe eksenine uygun olarak hukuk fakültelerindeki egitim kalitesinin artirilmasi hususunda alinabilecek tedbirlere iliskin görüsler sunulmustur. Yargi kararlarinin gerekçelendirilmesinde hukuk fakültesi ögrencileri bakimindan olusturulacak farkindalik ile yargi kararlarinin gerekçelendirilmesinde bilimsel yöntemlerin dikkate alinmasi için hukuk fakültesi rolü üzerinde duruldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile