Çakut'a İlkyardım Eğitimi

Çakut'a İlkyardım Eğitimi

Çayırova Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün ortaklaşa kurulacak olan Çayırova Arama Kurtarma Ekibine (ÇAKUT) verilen eğitimlerin ilk etabı sona erdi

Çayırova Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün ortaklaşa kurulacak olan Çayırova Arama Kurtarma Ekibine (ÇAKUT) verilen eğitimlerin ilk etabı sona erdi.
ÇAKUT eğitimlerinin ilk etabı ilkyardım eğitimleri ile son buldu. Belediye Kültür Salonu'nda verilen ilk yardım ve temel eğitim programında konuşan İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ilk yardımın, kazazedeye olay yerine sağlık personeli gelinceye kadar yapılan işlemler olduğunu söyledi. İlk yardım bilgisine sahip olmayan vatandaşlarında ambulans gelene kadar yaralıyı hareket ettirmemelerinin hayat kurtarabilecek bir davranış biçimi olduğu anlatıldı.
4 haftalık seminerler sonunda çekirdek kadro oluşturularak eğitimlere devam edilecek. Belediye personeli ve gönüllü vatandaşlardan oluşacak ekip, ikinci eğitim programı dahilinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından eğitilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile