Çal Belediyesinin Borcu 73 Milyon Lira Olarak Açiklandi

Çal Belediyesinin Borcu 73 Milyon Lira Olarak Açiklandi

Denizli’de Çal Belediye Baskani Ahmet Hakan, önceki dönemden kalan yaklasik 73 milyon lira borcun oldugunu ve 16 ay içerisinde bu borcu 2 milyon lira civarina indirmeyi hedeflediklerini kaydetti.



Çal Belediyesi’nin CHP’li Belediye Baskani Ahmet Hakan, önceki dönemden devir aldiklari borçla ilgili olarak açiklama yapti. “Açiklama yapmamiz farz oldu” diyen Baskan Hakan, “Astigimiz borç listesi disaridadir. Borç 73 milyon kusurdur. Iddia edildigi gibi degil demisler. Biz halki bilgilendirmek için bunu yapiyoruz. Bizden sonra gelen baskanda asabilir. Iftar yemegiyle baslayalim. Bunu belediyeler verebilir. Bunu dini vecibelere dayandirmak dogru degildir. Adaylik sürecinde söylemler olmustur. Iftar faturasi önümüzde. Önce ihale sonra sponsor oldugu söylendi. O vatandasin Gazze’ye yardim ettigi söylendi. Faturalanmis günlük ihaleye çikilmis. 19 günlük fatura 2 milyon 500 bin üzerindedir. Masa sandalye kiralanmis. Keske kiralanacagina satin alinip Çal Belediyesinin olsaydi. Resmiyetin dili yazidir. Mesajlari cebimden ödemek istedim. ‘12. aya kadar sözlesmemiz var’ dediler. Ama ben yine de kendi mesajlarimi kendimden ödedim. Baska anlasmalar var. Bu da seçime yakin tarihte yapilmistir. SGK’yi yapilandirarak ödenebilir hale getirdik. 900 bin lira üzerinde ödeme yaparak, yapilandirmayi bozdurmadik. Niçin düzenli ödemiyorsunuz da is tehlikeli duruma geliyor. Kadinlar Günü’nü önemsiyoruz. 8 Mart ile ilgili biz de girisimde bulunduk. Emekçi kadinlari çekerek sosyal medyada yayinlayarak onure ettik. Karanfil verdik, çanta da hediye ettik. 166 bin 400 liralik bir fatura var. Bu kadar paraya karanfil dagitilacagina, kadin kooperatiflerinin ürünlerini sergilesek daha iyi olmaz miydi? Bizim için kadinlar çok degerli. Ihtiyaç sahiplerine yemek konusunda da sag elin verdigini sol el görmesin olmaz miydi? 198 bin liralik yemek faturasi daha var elimizde. 19 bin liralik mobilya faturasi var. Partinin ilçe binasina alinmis. Odun dagitimi ile ilgili 438 bin liralik fatura var. Bundan sonraki süreçte ihtiyaç sahiplerini kaymakamlikla birlikte belirleyip yardim edecegiz. Biz astigimizin arkasindayiz” dedi.



“Kutuplasmanin bir anlami yok. Isi tadinda birakmak gerek” diyen Baskan Hakan, açiklamasini su sözlerle tamamladi:

“Seçimler Çal’a yakisir geçmistir. Sonradan sikintilar olmustur. Kimseyle kisisel husumetimiz yok. Biz yola çikarken seffaf olacagiz dedik. Yesil Çal’in alacagi var denildi. Ama 2016 dan beri alinmamis. Para pul olmus. Aranmayacak, alinmayacak diye notlar var. Baskan talimatiyla para alinmayacak, aranmayacak diye notlarla karsilastik. Bugün son kez konusacagim. Cevap vermeyecegim. Proje odakli çalisacagim. 16 ayda borçlari minimal düzeyi indirecegiz. 16 ay sonra borcu 7 milyon liraya kadar indirmeyi hedefliyoruz. Bayiralan Baklançakiralan yolu tas döseme 2 milyon 500 bin kusurdur. Yol için kroki çizilmis ancak bir tane imza yok. Imar yolu olmayan yere nasil tas dösediniz? Diye sorduk. Bize yap dediler. Biz karsi çikmamiza ragmen yapildi. Yaniti aldik. Alacakli geliyor para istiyor. Ben ‘Resmi olmayan bir seyin ödemesini nasil yapacagim’ dedim. Bunu yaptiran kudret nedir ya? Sonra ‘Fethi Beyi yedirmeyiz’ diyorlar. Biz kimseyi yeme derdinde degiliz. Son 6 ayda ise girenleri çikardik. Içlerinde 2 tane de yegenim var"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile