Çaldıkları İnekleri Kesip Sattılar, Jandarmadan Kurtulamadılar

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 2 ineği çaldıktan sonra kesip etlerini satan 3 kişi, jandarma ekiplerinin takibi sonucu yakalandı. Şüphelilerden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre hırsızlık olayı, 6 Aralık 2016 tarihinde ilçeye bağlı Çevlük köyünde meydana geldi. İddiaya göre, Birhan D., Halit A. ve Yücel E. Çevlük köyüne gelerek çayırda otlayan Mustafa Karabulut’a ait 2 ineği kamyonete yükleyip Osmanlar köyünde bir ahıra götürdü. 3 şüpheli inekleri burada kesip etlerini piyasaya sattı. Hırsızlık ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri çevredeki kamera kayıtlarını inceleyerek durumundan şüphelendikleri plakasız bir kamyonet ve içerisindekileri araştırmaya başladı.

Yapılan çalışma sonucu kimlikleri belirlenen 3 kişi geçtiğimiz Cuma günü evlerine yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden daha önce hakkında birçok suçtan sabıkası bulunan Birkan D. ile Halit A. yapılan sorgulamalarında suçlarını itiraf etti. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden Birkan D. ile Halit A. tutuklanırken, Yücel E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan 2 kişi sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından Beycuma Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile