California'da Günlerdir Süren Orman Yangini Tahoe Gölü'ne Yaklasti

California'da Günlerdir Süren Orman Yangini Tahoe Gölü'ne Yaklasti

ABD’nin California eyaletinin kuzeyindeki Sierra Nevada’da giderek yayilan Caldor yangininin Tahoe Gölü’ne yaklastigi bildirildi.

ABD’nin California eyaletinin kuzeyinde 14 Agustos’ta baslayan orman yangini yayilmaya devam ediyor. El Dorado bölgesinde baslayan ve su ana kadar 49 bin hektar alani küle çeviren Caldor yangininin yalnizca yüzde 11’i kontrol altina alinabildi. California Ormancilik ve Yangin Koruma Departmani’ndan (CAL Fire) Thom Porter, engebeli ormanlik arazilerde ilerleyen yanginin Sierra Nevada daglarinda, Nevada-California sinirinda bulunan turistik yerlesim bölgelerinin oldugu Tahoe Gölü’ne yaklastigini açikladi.

Caldor yangininin eyaletteki diger yanginlarla mücadelede en büyük öncelik oldugunu ifade eden Porter, "Alevler Tahoe Gölü havzasinin kapisini çaliyor. Tüm çabamizi alevleri havzanin disinda tutmak için harciyoruz" diye konustu.

Su ana kadar yalnizca yüzde 11’i kontrol altina alinabilen yanginda 2 bin 100’den fazla personel, 22 helikopter, 50 itfaiye ekibi ve 200 itfaiye araci görev yapiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile