California'daki Petrol Sizintisinda Harekete Geçmekte Geç Kalindigi Iddia Edildi

NEW YORK – ABD’nin California eyaletinde yasanan ve 3 bin varil ham petrolün okyanusa bosalmasina neden olan petrol sizintisinda, petrol hattinin sahibi Amplify Energy sirketinin ve yetkililerin harekete geçmekte geç kalip kalmadiklari sorgulaniyor.

Bölgedeki petrol sizintisi ihbarlarini degerlendiren Associated Press (AP), ilk ihbarlarin Sahil Güvenlik ve sirketin harekete geçmesinden en az 12 saat önce yapildigi sonucuna ulasti.

Haberde, sizintiya dair ilk ihbarin 1 Ekim aksami bölgede demirlemis bir gemi, ikincisinin ise alti saat sonra uydu görüntülerinde sizintiyi fark eden Federal Okyanus ve Atmosfer Yönetimi yetkililerince yapildigi bilgisi yer aldi.

Haberde Amplify Energy’nin sizintiyi Sahil Güvenlige 2 Ekim sabah saat 08.55’te bildirdiklerini aktardigi, öte yandan bildirime göre olayin 6 saat önce fark edildigi öne sürüldü.

Sirketin CEO'su Martyn Willsher, olayi derhal Sahil Güvenlige bildirdiklerini söylerken haberde sizintinin yetkililere firmanin çalistigi kriz ve acil durum yönetimi sirketince bildirildigi açiklandi.

Eyaletin güneyinde bulunan Huntington Beach ve Newport Beach kiyilarindan yaklasik 8 kilometre açikta ve 30 metre derinligindeki petrol hattindaki sizinti, güneye dogru yayilarak ekolojik koruma alani Talbert Marsh’a ulasti.

Huntington, Newport ve Laguna sahilleri ve bölgedeki balik çiftlikleri kapatilirkenOrange County’de acil durum ilan edildi.

Sizintinin nedeni ve kaynagini tespit çalismalari sürüyor.

Sahil Güvenlik yetkililikleri, sizintiya bölgedeki bir geminin demirinin neden olmasi ihtimali üzerinde duruldugunu söyledi.

Eyaletin adli yetkilileri sizintiyla ilgili yerel ve federal düzeyde cezai sorusturma imkanlarinin arastirildigi bilgisini verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile