Çalık, İş Kadınları Derneği’ni Ziyaret Etti

Çalık, İş Kadınları Derneği’ni Ziyaret Etti

İş Kadınları Derneği Başkanı Avukat Burçin Han, AK Parti Malatya Milletvekili ve partinin MKYK üyesi Öznur Çalık’ı bakan olarak görmek istediklerini söyledi.


AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 5 Aralık 1934’de kadınlara, seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıldönümü nedeniyle, beraberinde AK Parti Malatya merkez ilçe Yeşilyurt başkanı Bayram Daşkın, İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özer ve parti yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İş Kadınları Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İş Kadınları Derneği Başkanı Avukat Burçin Han, “Sayın Milletvekilimizin desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ederiz” diyerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in AK Parti’den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı gösterilmesi nedeniyle boşalacak yerine milletvekili Çalık’ı görmek istediklerini ifade etti.

Han, “Sayın Milletvekilimizin ismi de yeni atanacak bakanlar arasında geçiyor. Bu duyumu aldık. Mutlu olduk. Hakikaten sayın vekilim kadınlara desteğini esirgemeyen bir vekildir. İnşallah bakanlık görevine nail olurlar” ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, AK parti iktidarlarının kadınlarla ilgili yaptıkları çalışmaları dile getirip, kadına pozitif ayrımcılık yönünden hep destekleri olduğunu vurguladı.

“TBMM’de hem de yerel yönetimlerde kadın temsil hakkının daha da artmasını bekliyoruz” diyen Çalık, 430 civarındaki muhtardan yüzde 10’una yakın kadın olduğuna dikkat çekip bu oranın yetersiz olduğunu söyledi.

Parlamentoda yüzde 4 olan kadın vekil oranının yüzde 14’lere çıkardıklarını söyleyen Çalık, bu arınan daha da artması gerektiğini belirtti.

Önümüzdeki yerel seçimde kadınları belediye meclisinde ve belediye başkanlığında görmek istediklerini dile getiren Çalık, siyasette kadının adının AK Parti iktidarıyla öne çıktığını vurguladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile