Çalışanların İhmal Etmeyi Sevdikleri Yedi Güvenlik Kuralı

Şirket çalışanlarının birçoğu, gizli sayılabilecek bazı bilgilerinin dışarı sızması için hackerlere farkında olmadan kolaylık sağlıyor. Şirket bilgilerinin sızmaması için ise yedi güvenlik kuralını uygulamak gerekiyor.

Türkiye‘nin ilk elektronik sertifika ve mobil hizmet sağlayıcısı e-Güven, çalışanlardan kaynaklanan güvenlik sıkıntılarını araştırdı. Çalışanların ihlal etme eğilimi gösterdikleri davranış biçimlerini ortaya koyan e-Güven yedi basit çözüm yolu sunuyor. Türkiye‘de kurumların ve bireylerin internet ve ilgili uygulamalardan daha verimli ve emniyetli bir şekilde yararlanmaları için çözümler yolları sunduklarını belirten e-Güven İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Ayşegül Tüzün, "Şirketin gizli bilgilerini USB

belleğe kopyalamak, web tabanlı e-posta adresine iş yerindeki bilgisayardan ulaşmak, taşınabilir veri depolama cihazını kaybetmek, şirket bilgisayarına kişisel program yüklemek, iş ile ilgili dokümanları e-postada ek olarak göndermek, bilgisayarın güvenlik ayarlarını devre dışı bırakmak, mesai arkadaşlarıyla şifre paylaşmak, çalışanların yaptığı güvenlik hatalarının başında geliyor" dedi.

Elektronik ortamda azami güvenli bilgi alışverişinin temini için insandan kaynaklanan hataları argariye indiren bir sistem gerektiğini ifade eden Tüzün, "Türkiye‘ye getirdiğimiz web tabanlı brainloop uygulaması sayesinde bütün bunların önüne geçilerek şirket içinde ya da iş ortaklarıyla müşterilerle güvenli bilgi alışverişi sağlanabiliyor" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile