Çalışma Bakanı'ndan taşerona kadro açıklaması

Çalışma Bakanı'ndan taşerona kadro açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, "Taşeron sınavı kursları açılmış, kitaplar çıkmış. Kardeşlerimiz asla buralara gitmesinler. Sınav, yaptıkları işle alakalı olacak" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, 450 bin taşeron işçinin sürekli işçi kadrolarına geçeceğini açıkladı. Bakan, tüm kamu ve özel bütçeli kuruluşların kapsamda olduğunu belirtti. 'Sınavı mevcut düzenleme gereği koyduk' diyen Sarıeroğlu, 'İnşallah bütün çalışanlarımızı kadroya alacağız. Taşeron sınavı kursları açılmış, kitaplar çıkmış. Kardeşlerimiz asla buralara gitmesinler. Sınav, yaptıkları işle alakalı olacak' diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşerona kadro düzenlemesi hakkında AA Editör Masası'nda açıklamalar yaptı.

Bakan Sarıeroğlu, 450 bin taşeron işçinin sürekli işçi kadrolarına geçeceğini söyledi

Tüm kamu ve özel bütçeli kuruluşların kapsamda olduğunu belirten Sarıeroğlu, 'Sınavı mevcut düzenleme gereği koyduk. İnşallah bütün çalışanlarımızı kadroya alacağız' dedi.

'TAŞERON SINAVI KURSU' UYARISI


Bakan, 'Taşeron sınavı kursları açılmış, kitaplar çıkmış. Kardeşlerimiz asla buralara gitmesinler. Sınav, yaptıkları işle alakalı olacak' diyerek uyarıda bulundu.

Sarıeroğlu, belediyelerde personel çalıştırmaya dayalı hizmet alımı kapsamında çalışanların tamamını, belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi kadrolarına alacaklarını kaydetti.

'ELEME DÜZENLEMESİ YAPMADIK'

Eleme anlamı taşıyacak hiçbir düzenleme yapmadıklarını belirten Bakan Sarıeroğlu, 'Bu anlamda, mevcutta çalışan kardeşlerimizin içi de rahat olsun' şeklinde konuştu.

'Çöp, park, bahçe, temizlik işçilerini kapsama almıyor' şeklinde bazı bilgi kirlilikleri olduğunu hatırlatan Sarıeroğlu, ' Orada daha ileri bir düzenleme yapıyoruz. Orada, hizmet alımlarının tamamını, hiçbir şekilde personel alımı kriteri de koymadan, tüm park, bahçe, temizlikle ilgili ihaleleri artık belediyelerimizde ortadan kaldırıyoruz. Tamamı, belediyelerimizin iktisadi teşekkülleri üzerinden gerçekleştirilecek' dedi.

HANGİ KURUMLARDA ÇALIŞANLAR YARARLANACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra özel bütçeli Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Kalkınma Ajansları, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanlığı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları, Ereğli Kömür Havzası Amele Birliği ve Biriktirme Yardımlaşma Sandığı, Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri, kanunla kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı.

Denetleyici ve düzenleyici kurumlardan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Kamu İhale Kurumu, Rekabet Kurumu, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ile Kişisel Verileri Koruma Kurumu.

Özel bütçe kapsamındaki Yükseköğretim Kurulu, üniversiteler, ÖSYM, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Atatürk Dil Ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, TODAİE, TÜBİTAK, Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Adalet Akademisi, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Karayolları Genel Müdürlüğü, Spor Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Akreditasyon Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Ve Marka Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, KOSGEB, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Ceza İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İşyurtları Kurumu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve Helal Akreditasyon Kurumu.

Genel bütçe kapsamındaki TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu, Sayıştay, Bakanlıklar, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, AFAD, Gelir İdaresi Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile