Çalışma Şartlarımızı İyileştirin

Bolu'da çalışma şartlarının iyi olmadığını öne süren fabrika işçileri, oturma eylemi yaptı.

Bolu Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir fabrikada çalışan 70 işçi, oturma eylemi yaparak yönetimi protesto etti.

Fabrika işçisi Ahmet Atay, AA muhabirine 8 aydır aynı iş yerinde çalıştığını ifade ederek, ''Buradaki şartlar gerçekten çok kötü. Çalışma saatleri, yemekler ve aklınıza gelebilecek her şey çok kötü durumda'' dedi.

Atay, fabrika yetkililerine mevcut şartlarda çalışmak istemediklerini söylediklerini belirterek, ''Yetkililerin bize söylediği şartların düzeleceğiydi. Yaklaşık 8 aydır hiçbir problemimiz çözülmedi. Hiçbir şeyde öncülük yapılmıyor, hiçbir şey düzelmiyor. Daha fazla çalışmaya gönlümüz razı gelmediği için en Son iş bırakma eylemine kadar geldik, Artık yeter'' diye konuştu.

Fabrikada iki vardiya halinde yaklaşık 300 işçinin çalıştığını anlatan Atay, ''70 kişi iş bıraktık. İçerideki dumandan çalışamıyoruz. Duman nedeniyle dışarıya çıkınca neden çıktığımız söyleniyor. İtirazlar, tutanaklar başlı başına bir sebep'' şeklinde konuştu.

Atay, fabrika müdürüyle görüştüklerini ifade ederek, ''Müdür bize benim şartlarım bunlar, çalışan çalışır, çalışmayan işi bırakır' dedi.

Onun gözünde biz insan değiliz. Bizi insan olarak görmüyor. Toplantı ve görüşme taleplerimize cevap vermiyor'' diye konuştu.

Atay, çalışma şartları iyileştirilene kadar eyleme devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Fabrika yetkilileri ise gazetecilere açıklama yapmadı.

Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile