Çalışma Yaşamında Kadın Olmak

Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Çalışma Yaşamında Kadın Olmak" konulu toplantı Gaziantep Ticaret Odası‘nda (GTO) gerçekleştirildi.

2009 yılında "Dünyada Yılın Girişimcisi" olarak seçilen Bedriye Hülya‘nın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya Gaziantep‘teki kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehpare Şayan Kileci, son günlerde katılan yeni üyelerle güçlendiklerini belirterek, "Nüfusa baktığımız zaman yarısının kadın olduğunu görüyoruz. Ama sadece nüfusta yarısı kadın" dedi.

Yapılan bir araştırmada her 100 kadından 26‘sının iş hayatının içerisinde olduğunun belirlendiğini kaydeden Kileci, "Ancak 2010 itibarıyla bu rakam yüzde 23.4 oranına gerilemiş durumda. Umarım, gelecek yıl bu rakam daha yüksek olur. Çok basit bir istatistiki bilgi de var. Kadın işgücü yüzde 5 artarsa yoksulluk yüzde 15 oranında düşüyor. Bu çok ciddi bir rakam. Masanın iki tarafını düşünmek lazım. Sadece kadın olduğu için işgücünde yer aldığı için değil, içinin de doldurulması lazım. Bize eğitimli, bilinçli, üstün nitelikli kadın lazım" diye konuştu.

Mehpare Şayan Kileci‘nin konuşmasının ardından Endeavor Derneği tarafından 2009 yılının "En Başarılı Girişimcisi" seçilerek Türkiye‘yi temsilen gittiği ABD‘de uluslararası jürinin kararıyla "Dünyada Yılın Girişimcisi" seçilen Bedriye Hülya, deneyimlerini paylaştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile