Çankırı Karatekin Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi'nin işbirliğiyle düzenlenen ''Proje Tabanlı Mekatronik Eğitim Çalıştayı''nın açılışında konuşan Gürbüz, üniversite hakkında bilgi vererek, üniversitenin yol haritasını anlattı.
Mekatronik teknolojisinin yeni bir teknoloji olduğunu ifade eden Gürbüz, ''Artık insanların yaptığı işleri, birçok yerde robotlar yapıyor, insan faktörü ortadan kalkıyor. Bunun olumsuz tarafı ise insanların iş bulamaması oluyor'' dedi.
Teknoloji Eğitimi Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Karcı da proje tabanlı eğitim modelini desteklediklerini belirtti.
TCDD Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın ise Türkiye'nin son yıllardaki demir yolu üretimi ile Cumhuriyetin ilk yıllarının yakalandığını vurgulayarak, amaçlarının bu seviyeyi de geçmek olduğunu söyledi.
Uygulamalı eğitim konusuna da değinen Apaydın, ''Öğrencilerimizin projelerin içine girmesi, kaliteli mal üretimi için son derece önemli'' diye konuştu.
Hidromek AŞ Mühendislik Sorumlusu Dr. İlhan Varol da teknolojinin hızla ilerlediğini ifade ederek, gelişen teknoloji karşısında yetişmiş insan gücüne ihtiyaç olduğu kaydetti.
Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Açıklaması
Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rıza Gürbüz, ''Artık insanların yaptığı işleri, birçok yerde robotlar yapıyor, insan faktörü ortadan kalkıyor'' dedi.