Çam Kese Böceği İle Mücadele Çalışması

Manisa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman zararlıları ile mücadele kapsamında çam ağaçlarına zarar veren çam kese böceğinin yok edilmesi amacıyla biyolojik mücadele için üretilen 12 bin adet Colosoma böceği ormana salındı.

Spil Dağı eteklerindeki çalışmada gazetecilere açıklamada bulunan Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, çam ağaçlarının dostu Colosoma böceklerinin üç yıldır doğaya bırakıldığını, bu böceklerin ağaçların yapraklarını yiyerek, büyümesini engelleyen çam kesesi böcekleriyle mücadele ettiğini belirtti.

Akın şu bilgileri verdi:

''Ağaçların büyümesini önleyip kurumasına neden olan çam kesesi böceğini yiyerek yok eden 12 bin adet Colosoma böceğini yaklaşık 400 hektarlık ormanlık alanda doğaya saldık. Terminatör adıyla da bilinen, çam ağacı dostu Colosoma böcekleri, çam ağaçlarının diplerine bırakıldı. Çam kesesi böcekleriyle mücadele etmek için gerekli olan Colosoma böceklerini müdürlük bünyesindeki laboratuvarlarda üretiyoruz.

İzmir Orman Haşereleriyle Mücadele Merkezi'nden 23 anaç Colosoma böceğinden 2 ay içerisinde 12 bin böcek ürettik. Kasım ayından itibaren çam ağaçlarında görülmeye başlayan çam kesesi böcekleriyle mücadele etmesi için mart ya da nisan aylarında doğaya bıraktığımız Colosoma böceklerini bu yıl soğuk havaların ve yağışların devam etmesi nedeniyle mayıs ayında bıraktık.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile