Cam Seyir Terasinda Bilgi Yarismasi

Cam Seyir Terasinda Bilgi Yarismasi

"Tarih Yazan Çocuklar" projesi çerçevesinde, Erzurum’un Uzundere ilçesindeki Tortum Gölü üzerine yaptirilan Türkiye’nin en genis ve en uzun cam seyir terasinda bilgi yarismasi düzenlendi.

Erzurum Büyüksehir Belediyesinin sosyal sorumluluk projelerinden Tarih Yazan Çocuklar Projesi; çocuklarin Türk büyüklerini tanimalarini, hayatlari ve basarilariyla topluma örnek olmus bu ’gerçek kahramanlardan ilham almalarini ve onlari rol model olarak benimsemelerini’ saglamak amaciyla hazirlandi. Bu amaç çerçevesinde her güne bir kahraman mottosuyla çocuklara 100 kahramani tanitan etkinlikler yapildi.

En son olarak Tarih Yazan Çocuklar Erzurum’da Serisi’nden olusan 100 kahramani konu alan bilgi yarismasi düzenlendi.

Yarismaya Uzundere ilçesinden Selale Ilkokulu ve Atatürk Ilkokulu 3. sinif ögrencileri katildi.

Yarismayi; Selale Ilkokulu Müdürü Ibrahim Turan, Atatürk Ilkokulu Müdür Yardimcisi Hamza Çelebi ve sinif ögretmenleri Fatma Miraç Çakmak ile Mihriban Sanli organize etti. Yarisma mekani için Erzurum’un Uzundere ilçesinde Tortum Gölü üzerine yaptirilan Türkiye’nin en genis ve en uzun cam seyir terasini seçildi.

Bilgi yarismasi sonucu iki okulda üçer dogru cevap vererek berabere kaldi. Yarisma formati bir final sorusu sorulma teklifini iki okul ögrencileri reddederek birinciligi ortak paylasmak istedi. Bunun üzerine iki takim da Ramazan ayi bittikten sonra cag kebabi ödülünü alacak.

Ayrica, yarismaya sorulari sormak üzere baglanan Uzundere Kaymakami Kübra Demirer, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ibrahim Yilmaz ve çesitli okullarda görev yapan okul idarecileri renk katti ve ögrencilerin heyecanlarina ortak oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile