Camdan Eserler Beğeniye Sunuldu

Camdan Eserler Beğeniye Sunuldu

Kültür ve sanat ışığı ile aydınlanan İzmir’de, Konak Belediyesi çok farklı bir sergiyi daha kent halkıyla buluşturdu.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölüm Başkanı Mustafa Ağatekin, "Cam Sergisi" ile Güzelyalı Kültür Merkezi’ne konuk oldu.

İnsan ve insanın sırlarını anlatan Cam Sergisi, 36 eserle izleyicinin karşısına çıktı. Füzyon, sıcak cam üfleme ve el boyama gibi farklı tekniklerle ortaya çıkan eserler, insan figürlerinin yanı sıra balık ve kuş betimlemeleriyle de sanatseverlerden tam not aldı. "Aidiyet" ve "Üflemeler, püflemeler" serisi olarak iki ayrı grupta toplanan cam eserler, yoğun ve uzun bir çalışmanın sonucunda oluştu. Her boyama aşamasında fırına giren tablolar, renkleri, boyanın camdaki dansı ve figürlerin büyüleyici görüntüsü ile benzersiz bir sergi oluşturdu.

Sergisiyle sanatını İzmir’e taşıyan Mustafa Ağatekin, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etti ve “Sanatın özellikle korunmaya ihtiyacı olduğu bir dönemde, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan verdiği destek ile sanatçıları izleyiciyle buluşturuyor ve sanat ışığının yanmasına olanak veriyor” dedi.

Cam Sergisi açılışında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ağatekin’in eserleriyle mesaj verebilen ender sanatçılardan olduğuna dikkat çekti ve şöyle konuştu: “Kültür ve sanatın ışığını topluma ne kadar yayarsak, gelecek de o denli aydınlık olacaktır. Toplumlar, kültür ve sanatla nefes alır. Konak Belediyesi olarak, sevgi, dostluk, barış mesajını sanatın her dalıyla; şiirle, resimle, müzikle, dansla, heykelle ve farklı sanat eserleriyle İzmir’den Türkiye’ye ve dünyaya yaymaya devam edeceğiz.” Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleşen Mustafa Ağatekin Cam Sergisi’ne İzmirlilerle birlikte Hollanda ve Yunanistan’dan gelen konuklar da katıldı.

Sanat dostlarının büyük ilgi gösterdiği sergi, 25 Nisan tarihine kadar açık kalacak .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile