Çameli Bayramda Misafirlerini Bekliyor

Çameli Bayramda Misafirlerini Bekliyor

Denizli’nin Çameli ilçesi Emecik Kanyonu, Kibyra Antik Kenti, Imamlar Gedigi ve Yaylacik Dagi Parasüt Pisti gibi gezilmeye deger yerlerin yani sira dogal güzellikleri ve tarihi dokusuyla Bayram tatilinde misafirlerini karsilamaya hazirlaniyor.



Denizli il merkezine 112 kilometre uzakligi bulunan ve dogasiyla da turizmin cazip yerlerinden birisi haline gelen tarihi Çameli ilçesi, bayram tatili süresince günübirlik ve konaklamali yüzlerce yerli ve yabanci turisti agirlamayi bekliyor. Cografi ve tabiati bakimindan kesfedilmemis bir ilçe olan Çameli’nde, her an bir gezi rotasinda farkli bir hayvan türü ve bitki türlerine rastlamak mümkün. Ilçe sinirlari içerisinde birçok ziyaretçi agirlayan Karaman Gölü, Kolak Gölü ve diger küçük göllerin yani sira henüz yeni kesfedilmis Emecik Kanyonuna mutlaka ugramali. Ilçede konaklayabileceginiz dört otel bulunmakta. Dört otelde sehir merkezinde yer almakta. Macera severler ve kampçilar çadir kurmak isterlerse, Çameli Tas Konaklar, Pasa Deresi Mesire alani, Kolak Gölü Mesire Alani ve gezi rotalarinda uygun bulunan noktalara çadirlarini kurarak güzel manzarasini seyredebilir.

Çameli sehir merkezinde yer alan ve yürüme mesafesinde harika bir mesire alani bulunuyor. Pasa Deresi Parki’nda yapilan çalismada, parka oturma ve yürüme alanlari, piknik alanlari, çocuk oyun alani, fitnes alani, su deposu, aydinlatma ve sulama sistemi ve peyzaj düzenlemesi yapilarak Ilçeye gelen yerli ve yabanci misafirleri agirliyor. Genellikle Çameli’nin yaninda çevre ilçe ve köylerden gelenlerin piknik yaptigi Imamlar Gedigi denilen mesirelikte Kurban Bayrami süresince ailenize ve arkadaslarinizla hosça vakit geçirebilirsiniz. Çameli Merkezinden 5 kilometre uzakliktaki bir alanda sessizligin, huzurun ve çam agaçlarinin içerisindeki bir yasam alanidir adeta. Yörük Oturagi Çameli Ovasina ve Çameli ilçesine kus bakisi manzarasiyla gelenleri büyülüyor. Hem bisikletçilerin hem de dogaseverlerin en sevdigi rotalardan biri ise ormanin içerisinde bulunuyor. Yani yemyesil bir serüvenin içerisine dogru pedallama imkani sunuyor. Sazak Kanyonu muhtesem bir treakking parkuru ve kanyonda bir magara, 3 adet selale var. Sazak Kanyonu içerisinde yer alan Sazak Magarasi ise görülmeye deger yerlerden birisidir. Kirazliyayla ve Sazak Mahalleleri arasinda Karabayir Çayi üzerinde bulunan sarkit ve dikitlerden olusuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile