Çameli'den Bu Yil 800 Milyonluk Tarimsal Üretim Yapildi

Çameli'den Bu Yil 800 Milyonluk Tarimsal Üretim Yapildi

DENIZLI – Denizli’nin Çameli ilçesi turizm ve tarimsal faaliyetlerde büyük bir ivme kazanmaya devam ediyor. Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, tarimsal çalismalarda 2021 yilinda yaklasik 415 milyon TL, 2022 yili sonu itibariyle 800 milyon TL olarak hedeflediklerini belirtti.



Denizli’nin Çameli ilçesinde hem turizm hem de tarimsal anlamda geçtigimiz yillarda yasanan korona virüsten dolayi çiftçiler sikintilar yasadi. 2022 Yili itibariyle turizm açisindan yerli ve yabanci birçok turist agirladi. Ilçede düzenlenen uluslararasi Çameli festivali ve yamaç parasütü etkinlikleriyle büyük bir yanki uyandirdi. Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, 2022 yilina iliskin ilçe faaliyetlerini degerlendirdi. Baskan Arslan, tarimsal ürünlerin içerisinde ceviz, fasulye ve alabalik üretiminin ilçeye büyük katma degerler olusturdugunu söyledi.

2021 yilinda ceviz, fasulye ve alabalikta 415 milyon TL’lik bir üretimin gerçeklestigini 2022 yili sonunda bu rakamin 800 milyon TL’ye çikmasini beklediklerini ifade etti.

Baskan Arslan, “2022 yili hem turizm hem tarimsal anlamda hem de ülkemizin korona virüsten kurtuldugu bir yil oldu. 2022 yilini turizm olarak degerlendirirsek hem yabanci hem de yerli turist kitlesinin yogun geldigi bir yil oldu. Gerek yamaç parasütü etkinligimiz, gerekse uluslararasi yaptigimiz Çameli festivalimiz hem ülke içinde hem disinda büyük yanki uyandirdi” dedi.



“2023 Çameli’mize hayirlar getirir”

2023 Yilinda Çameli ilçesinde tarim ve turizmde daha fazla artis olacagini söyleyen Baskan Cengiz Arslan, “Tarimsal anlamda baktigimizda ilçemizde en önemli üretim kalemlerinden biri de ceviz üretimidir. Bu yil yaklasik 200 milyon TL degerinde yaklasik 2 bin tonun üzerinde ceviz üretimimiz oldu. Vatandaslarimiz cevizlerini satmaya devam ediyor. Çameli fasulyesinin cografi isareti bulunmaktadir. Su anda 500 tonluk üretimimiz var. Yeni yaptigimiz göletler sayesinde de fasulye üretimimizi de arttirmis olacagiz. Yine ilçemizde alabalik ve alabalik yumurtasi üretimimiz var. Avrupa ve Amerika’ya ihracat yapan üreticilerimiz var. Agustos’tan sonra yagis sikintisi oldu ve daha sonrasinda durum düzeldi. Üreticilerimiz bugday üretimini de gerçeklestiriyor. 2022 yilini bereketli bir yil olarak geçirdigimizi düsünüyorum. 2021 yilina baktigimizda 415 milyon TL bir döngünün oldugunu gördük. Bu döngü 2022 yili fiyatlarinda 800 milyon TL rakamlara ulastigini ümit ediyoruz. Insallah 2023, 2022 yilindan daha bereketli olur. Cumhuriyetimizin 100. Yilinin hem ülkemize hem de Çameli’mize hayirlar getirir diyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile