Camer Mollalarla İftarda Buluştu

Camer Mollalarla İftarda Buluştu

Iğdır Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Caferilik Araştırma Merkezi (CAMER) yöneticileri, mollalarla iftar yemeğinde buluştu.

Iğdır Üniversitesi’nin Karağaç Kampüsü’nde verilen iftar yemeğine; Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, akademisyenler ve Caferi imamlar katıldı.

CAMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Macit, merkezin amacının tarihi süre gelen Caferiliğin, Türkiye'de kültür ve düşünce tarihi içerisinde yerini bilgi ve belgelere dayalı olarak tespit etmek olduğunu söyledi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ise, geçen yıl kurulan bu merkezin açılmasına büyük bir önem verdiklerini belirterek, amaçlarının Caferi mezhebinin en iyi şekilde tanıtılması olduğunu söyledi.

Yılmaz, bunun başta bölge halkı olmak üzere bütün vatandaşlar açısından büyük bir öneme sahip olduğunu anlatarak, “Zenginliklerimizin farkına vardığımız oranda kaynaşma ve bütünleşmenin pekişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Üniversitelerin iki görevi vardır. Bunlardan birincisi eğitim ve öğretim, ikincisi ise, bilimsel araştırmadır. Biz Iğdır Üniversitesi olarak üçüncü bir görevi misyon bellemişiz. Oda yöre halkı ile kaynaşma ve kaynaştırmadır. Bizim için önemli olan akademik yapı ve halkının biri birileri ile kaynaşmasıdır. Bunun için sivil toplum kuruluşlarına çok önem veriyoruz” dedi.

Iğdır Üniversitesi'nin hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çeken Iğdır Valisi Amir Çiçek de, “Üniversitemizin böylesi çalışmaları bizleri mutlu etti. Iğdır'da üniversitenin Caferlik ile ilgili yapacağı akademik çalışmalar büyük bir eksikliği tamamlayacaktır. Bu çalışma bölgemize ve Türkiye'mize büyük katkı sağlayacaktır. Bu çalışmada kardeşlik ve birlik beraberlik vardır. Ülkemiz, bütün inançları ve farklıklıların yaşandığı bir zenginliktir” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile