CAMGERAN 2022 Uluslararasi Cam Sempozyumu Gerçeklestirildi

CAMGERAN 2022 Uluslararasi Cam Sempozyumu Gerçeklestirildi

CAMGERAN 2022 Uluslararasi Cam Sempozyumu, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafindan gerçeklestirildi

Uluslararasi Cam Komisyonu (ICG), Cam Dernekleri Toplulugu (CGA) ve Uluslararasi Cam Müzeleri ve Koleksiyonlari Birligi (ICOM) ile Birlesmis Milletler 2022’yi Dünya da cam yili ilan etti. Birlesmis Milletler tarafindan ilan edilen 2022 Dünya Cam Yili’ni Anadolu Üniversitesi, GSF Cam Bölümü “CAMGERAN 2022 Uluslararasi Cam Sempozyumu” ile kutlayarak çesitli etkinliklerle ilgili kisileri ve kurumlari bir araya getirdi. Anadolu Üniversitesi GSF Cam Bölümü ev sahipliginde düzenlenen sempozyuma, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Betül Demirci, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Rahmi Atalay, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü Baskani Prof. Mustafa Agatekin, Organizasyon Komite Üyeleri Doç, Dr. Selvin Yesilay, Dr. Ögr. Üy. Göktug Günkaya, Dr. Ögr. Üy. Mehmet Aydin ile cam alaninda arastirma ve egitim veren kurumlar, akademisyenler, arastirmacilar, sanatçilar, tasarimcilar, sektör temsilcileri ve çok sayida ögrenci katildi.



Prof. Dr. Demirci: “Cam sanatsal, estetik ve teknolojik açidan hayatimizin önemli bir parçasi”

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Betül Demirci, sempozyumun açilis konusmasinda su sözlere yer verdi: “Cam önemli bir materyal. Cam alaninda arastirma ve egitim yapan kurumlarin, arastirmacilarin, sektör temsilcilerin ve tasarimcilarin bir araya geldigi bu sempozyum çerçevesinde; bilimsel alanda çesitli sunumlarin ve atölye çalismalarinin yapilacagindan, sanat ve tasarim alaninda yeni bir takim pratik ve uygulama metotlarinin gelistirileceginden eminim. Ayni zamanda sempozyum temalarinin, yeni yüzyilda camin farkli disiplin ve alanlarini da kapsayacak sekilde belirlenmesi, sempozyuma katki sunan tüm degerli katilimcilarin yararina olacagi bir imkân. Emegi geçen herkese tesekkür ederim.”

Prof. Atalay: “Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak cam yilini “CAMGERAN 2022 Sempozyumu” ile kutluyoruz”

Birlesmis Milletler tarafindan ilan edilen 2022 Dünya Cam Yili’ni, üniversite olarak güzel bir organizasyonla kutladiklarinin altini çizen GSF Dekani Prof. Rahmi Atalay, sözlerine su sekilde devam etti: “Medeniyetlerin gelisimine ve insan hayatina deger katan cam, son iki yüzyilda mimari, ulastirma, ilaç, enerji, tarim ve görüntüleme teknolojileri gibi islevsel katkilarda bulunmanin yani sira estetik ve sanatsal degerleriyle de yasama katilmistir. Camin geçmisini, bugününü ve gelecegini yazmak için uluslararasi camiada ilan edilen cam yili çerçevesinde, dünyada 74 ülkede binden fazla etkinlik yapilmasi planlandi. Bizler, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak cam yilini “CAMGERAN 2022 Sempozyumu” ile kutluyoruz. Etkinligin gerçeklesmesinde katki ve emeklerinden dolayi basta Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal olmak üzere sempozyuma katki sunan ve katilan herkese tesekkür ederim.”

Prof. Mustafa Agatekin: “Cam; pek çok teknolojinin temelini olusturan ve sanat için de önemli bir ortam”

Anadolu Üniversitesi GSF Cam Bölümü Baskani Prof. Mustafa Agatekin, sempozyumun teknoloji ve inovasyon baglaminda cam, tasarim baglaminda cam, sanat baglaminda cam, sanat tarihi ve arkeoloji de cam gibi konu basliklari altinda gerçeklestigini belirterek konusmasina su sekilde devam etti: “Türkiye’de aslinda baktiginizda camin akademik ve sanatsal anlamda gelismesinde büyümesinde, endüstriden bagimsiz bir gelisim söz konusu olmamistir. Camin gelistigi tüm topraklarda, önce endüstrisi gelismis sonrasinda o endüstrinin hem akademik anlamda hem de sanatsal anlamda o topraklardaki sanatlari ve sanatçilari açiga çikmistir. Bizim ülkemizde de Cumhuriyet döneminden itibaren gelisen endüstri ile camin serüveni baslamistir.”

CAMGERAN’da 18 konusmaci ve 7 çalistay

Cam Bölümünün düzenledigi sempozyumda; 18 davetli konusmaci Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda sunumlarini yaparken Cam Bölümü atölyelerinde 7 çalistay düzenlendi.

Dört güne yayilan sempozyum süresince Polonya, Çekya, Bulgaristan, Amerika Birlesik Devletleri, Almanya, Hollanda, Portekiz ve Türkiye’den davetli olarak katilan sanatçi, tasarimci, akademisyen, sektör temsilcisi ve yöneticiler birbirinden ilginç konularda hazirlamis olduklari sunum ve çalistaylari gerçeklestirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile