Cami Imami Yolda Buldugu 8 Bin Lirayi Sahibine Teslim Etti

Cami Imami Yolda Buldugu 8 Bin Lirayi Sahibine Teslim Etti

Artvin’de camide imamlik yapan Memet Zeytin, yolda buldugu 8 bin lirayi sahibine ulastirdi.

Artvin merkeze bagli Sümbüllü Köyü Altinbag Mahalle Camisi’nde imamlik yapan Memet Zeytin, Artvin-Borçka karayolu kenarinda çevreye saçilmis paralar oldugunu fark etti. Yerden paralari toplayan Zeytin, paranin sahibine ulastirilmasi için sosyal medya hesaplarinda paylasim yapti. Paylasimin ardindan Zeytin, muhafaza altina aldigi paralari jandarmaya götürdü. Zeytin’in paylasimlarini gören paranin sahibi Tuncay Önçeken, paranin kendisine ait oldugunu kanitlariyla ifade etti.

Cami Imami Memet Zeytin ile Artvin Belediyesi Zabita Müdürlügü’ne gelen Önçeken, tutulan tutanak sonrasinda parayi teslim aldi.

Parayi bulduktan sonra paylasimlar sayesinde sahibine ulastiklarini ifade eden Memet Zeytin, “Sabah esimi kursa biraktiktan sonra eve dönerken yol üzerinde saçilmis paralari gördüm. Oradaki arkadaslarin da yardimiyla paralari topladim. Sahibini bulmak ümidiyle bütün paralara sahip çiktim. Daha sonrasinda sosyal medya mecralarindan ve devletimizin yetkili kurullarina haber vererek paranin sahibine ulasmasini bekledim. Haram lokma balik kilçigi gibidir. Muhakkak o kilçik bogazimiza takilir. O niyetle kulluk görevimi hem de kardesime karsi insanlik görevimi yerine getirdim” ifadelerini kullandi.

Hocanin paylasimi görüp parayi teslim aldiklarini söyleyen Tuncay Önçeken, “Sabah erken saatlerde motorla giderken cebimden paralari düsürdüm. Geri döndüm ama bulamadim. Hemen zabita ekiplerini aradim. Is yerine tekrar gittigimde hocamizin paylasimina denk geldim. Hemen hocamiza ulastim. Zabita ekiplerinin yaninda parayi teslim aldik” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile