Cami Musluklarini Çaldilar

Cami Musluklarini Çaldilar

EDIRNE – Edirne’de tarihi caminin sadirvaninda ve tuvaletlerde bulunan musluklarin çalinma ani güvenlik kamerasina yansidi.

Alinan bilgiye göre, Osmanli’nin en büyük hadis medreselerinden 2’inci Murat’in yaptirdigi Dar-ül Hadis Camisi’nin sadirvanindaki 6 pirinç ve tuvaletteki 5 muslugun çalindigini fark eden görevliler, durumu polis ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen polis ekipleri güvenlik kameralarini inceledi. Güvenlik kamerasina süphelilerin cami sadirvanindaki musluklari söktügü ve camiden ayrilisi yansidi.

Toplum olarak bunun gibi hirsizlik olaylarinin önüne geçilmesi gerektigini ifade eden Mürsel Sütüpak, “Hirsizlarin tabii ki ibadet yerlerinde bunu yapmamasi lazimdi. Hatta normal yerlerde dahi bunun olmamasi gerekiyor. Biz toplum olarak bu tür hirsizliklarin tekrarlanmasi için önüne nasil geçebiliriz diye düsünmeliyiz. Emniyet güçlerimizin de bunlarin pesinde oldugunu biliyoruz. Ibadet yerleri ile ilgili halki bilinçlendirmeliyiz. Bu musluklarin parasiyla ne olabilir ki? Yani gelip biz cemaatten yardim isteseydi biz yardimci olurduk” dedi.

Daha önce de musluklari çalindigi için kendisinin taktirdigini söyleyen Hasan Pehlivan, “Hirsiz gelip musluklari yerlerinden sökerek alip götürmüs ve satmistir. Bu musluklari çalan hirsiz hurdacilara satmak için gittiginde hurdacilar bunlari ihbar edip yakalanmasini saglamalidir. Yazik günahtir bu musluklar parayla aliniyor” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Polis ekipleri, süphelilerin yakalanmasi için çalisma baslatti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile