Camide Halı Oylaması

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan Hasırcılar Camii’nde beş farklı halı motifi için cemaat oylaması yapılıyor.

Sakarya’da bir caminin halılarının değiştirilecek olmasından dolayı hangi modelin seçileceğine karar vermek amacıyla kapalı zar usulü oylama yapılıyor. Caminin girişine koyulan sandıkla yapılan oylamaya cami cemaati takılıyor. Hasırcılar Cami Dernek Başkanı Cavit Çelik, “Camimizde tadilat yapıyoruz. Bu tadilatımızın amacı camimizin duvarların iki üç senede bir nemden, rutubetten, kirden bakımsız kaldığından dolayı dernek olarak camimizi çini yapmaya karar verdik. Camimizin halıları on, on iki senelik bir halıdır. Bunları halı firmasıyla görüştük. En kaliteli en güzel halılardan yapmaya karar verdik. Dernek olarak kendi kafamıza göre yapmayıp, herkesin fikri değişiktir, aldığımız numuneleri dizdik ve bunlara numara koyduk, bir, iki, üç, dört, beş diye. Cemaatimizce şu anda kutumuzun içinde oylar atılmış vaziyette. İnanın, bu oyları, sandığı açtığımız zamanda hangi halı çıkarsa o yapılacaktır. Bunda kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Çelik oy verme işleminin ardından oyların sayılacağını dile getirerek, “Bu oyların sayılması, cemaatin güveni tam olsun diye, bir iki gün içinde olacaktır. Niye, çünkü camide tadilat olduğu için cemaatin fazlalığına dikkat ediyoruz. Onların gözünün önünde vidalı olan kutuları açacağız, tek tek sayacağız” diye konuştu.

Camide oylama yapan cemaatten Hüseyin Birinci, “Camimizde güzel bir çalışma var. Dernek başkanımız güzel bir yükün altına girdi. Biz de ona destek veriyoruz. Her zamanda güzel şeyler camilerde olması lazım. En sonunda halı olayını, cami dernek başkanımız Cavit Çelik güzel bir seçimde bulundu. Herkes buraya gelip gönlünden gözüne hangisi uygun geliyorsa burada kutumuza numarasını yazıp onu seçecek. Her camide bu şekilde demokrasi olması lazım“ dedi.

Cami cemaatinden Ali Osman Kabataş ise şunları kaydetti: “Biz halk olarak çok memnunuz, yapılan işler, her şey güzeldir. İnşallah daha iyi olacağına, daha güzel ibadet yapılacağına inanıyoruz. Ağa camide bir halı görmüştük. Ondan memnun olduğumuzu söylediler, ona göre numuneler getirdiler, inşallah iyi olacak.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile