Camide Imam Salonda Boks Antrenörü

Camide Imam Salonda Boks Antrenörü

Gaziosmanpasa’da görev yapan imam Hadin Yilmaz, boks antrenörlügü de yapiyor. Caminin bodrum katini kendi imkanlariyla düzenleyen Yilmaz, burada boks egitimi verdigi gençleri kötü aliskanliklardan uzak tutuyor. Hem de boks yaptirarak gençleri namaza da tesvik ediyor.

Gaziosmanpasa Üretmen Camii’nde imamlik yapan Hadin Yilmaz, arta kalan zamanlarinda boks antrenörlügü yapiyor. Ailesinin yillar önce yönlendirmesiyle imam oldu. 10 yil sonra Istanbul’a gelen Yilmaz, içinde bir ukde olarak kalan boks hocaligini yapmaya karar verdi. Meslege 12 yil önce baslayan Imam Yilmaz, boks da büyük bir ilerleme kaydetti.

Yilmaz, caminin bodrum katini kendi imkanlariyla boks salonuna çevirdi. ‘Her sey bir gönüle dokunmak için’ sloganiyla yola çikan imam Yilmaz, 40 ögrenciye boks egitimi veriyor. Çocuklar ve gençlerle beraber hem namaz kiliyor, hem de boks yapiyor.

“SPOR BENIM IÇIN BIR TUTKU”

12 senedir imamlik yaptigini anlatan Üretmen cami imami Hadin Yilmaz,

“12 senedir diyanette imam olarak görev almaktayim. Su anda Üretmen Cami’sinin bodrum katindayiz. Spor benim için bir tutku yani daha çocuklugumdan kalan bir ukdeydi. Fakat meslegim geregi bunu icraata geçirme firsatim olmadi. Istanbul disinda 10 sene görev yaptim. Istanbul’a geldikten sonra bunu gerçeklestirmesi lazim diye düsündüm. Özel olarak burada boks çuvali kurdum. Mahallenin gençlerine dokunacak sekilde neden yapmayalim diye düsündüm. Hemen kendi ekibimle istisare yaptik. 1 senedir boks yapiyorum. mahallemizin gençlerine dokunmak adina burada bir faaliyet baslattik. Üç grup halinde 40 kisiyle bu sporu yapiyoruz. Yas ortalamasi benim gibi olanlar var. 15-20 yas araligi ve çocuk grubumuz var. Onlara bizzat ben ders veriyorum” dedi.



“NAMAZDAN HEMEN SONRA BURAYA GEÇIP SPOR YAPIYORUZ”

Amacinin çocuklarin gönüllerine dokunmak oldugunu anlatan Yilmaz, “Amacimiz ise gönüllere dokunmak. Zaten bizim sloganimiz ‘Her sey bir gönüle dokunmak için’ bu parolayla yola çiktik. Sportif olarak onlarin bünyelerine saglik açisindan da çok katkisi var. En önemli olan sey bu kardeslerimizin kalbine ve maneviyatina dokunmaktir. Hepsi vatanina, milletine, ezanina, bayragina, annesine, babasina hayirli ve faydali bireyler olmasidir. Burada beraber namaz kiliyoruz. Namazdan hemen sonra buraya geçip spor yapiyoruz. Ruhumuzu doyuruyoruz sonra da burada kardeslerimizle beraber çalisiyoruz” seklinde konustu.



“GENÇLER NAMAZA GELIN DEMIYORUM”

Gençleri namaza çagirmadan kendiliginden geldiklerini anlatan Imam Yilmaz, “Bu sporu yapmam büyükler tarafindan pek hos karsilanmadi ama gençler bayildi.’ Hocam biz böyle imam istiyoruz’ dediler. Çünkü sahada aktif, onlar gibi düsünüp hayata bakiyorum. Bu sporcu kimligi çok önemli bu onlarda etki ediyor. Camilerimiz artik klasik halde olmaktan çikmali. Camiler gençlerimiz için cazibe merkezi haline gelmeli. Diyanetimiz, Istanbul Müftülügümüz ve ilçe müftülügümüz bu konuda çok gayretli. Her camide artik bir gençlik merkezi plani var. Güzel bir hizmet var ve biz bu hizmeti daha ileriye yani burasi boks salonu yarin ise bunu farkli alanlara kaydirip her türlü imkani degerlendirerek gençlerimize daha iyi dokunma adina baska planlarimizda var. Gençler namaza gelin demiyorum. Onlar o görmüs olduklari o güzellik zaten onlari oraya getiriyor. Her camide bunun olmasini temenni ediyorum” dedi.



“ARTIK HOS KARSILANMAYAN ALGIYI KIRDIK”

Insanlarin bakis açilarini degistirdigini ifade eden Yilmaz, “Insanlari bana bakisi biraz farkliydi. Insanlarin nezdinde imam denince belli bir kimlik belli bir görüntü var. Ben genelde mahallede spor kiyafetleriyle geziyorum. Mahalledeki herkes bana sporcu hocamiz diyor. Bunu kabullendiler ve ben çok mutlu oluyorum. Artik hos karsilanmayan algiyi kirdik. Ben imamlik meslegimi seviyorum. Sporu da çok seviyorum. Vaktimin önemli bir kismi sporla geçiyor. Aralarinda çok kabiliyetli ögrenciler var. Onlarin mutlaka bu isi yapmasi lazim” ifadelerinde bulundu.

“BERABER NAMAZA DA GIDIYORUZ, AYNI ZAMANDA BOKS YAPIYORUZ”

Beraber namaz da kildiklarini söyleyen 16 yasindaki Mehmet Eren Köse Ögrenci ”Hadi hocam benim küçüklügümü bilir. Bizi Belgrat Ormanina ve kamp yapmaya götürüyor. Geçen defa da diger grup arkadaslarimi bisiklet sürmeye götürdü. Beraber namaza da gidiyoruz. Ayni secdeye alnimiz yere degiyor, ayni zamanda da boks yapiyoruz” dedi

“Okuldan çikar çikmaz camiye geliyorum”

Gününün yarisinin camide geçtigini anlatan 12 yasindaki ögrenci Yusuf Emin Çan, “Ilk basta Kuran-i Kerim okutarak bizi cami de toplamaya basladi.

Bizleri sag kolu olarak benimsedi. Bu sekilde boks yeri açti. Buralara getirip eglendirdi. Ondan önce sokakta oynayan ve sik sik telefonla oynayan çocuktum. Simdi ise günün yarisi cami de geçiyor. Haftalik program çikardi. Hafta hafta müezzinlik yapiyoruz. En azindan namazimiza geliyoruz. Okuldan çikar çikmaz camiye geliyorum. Çünkü mahallede artik hiçbir sey yok”

“LIGLERE ÇIKMAK IÇIN KENDIMI IYI GELISTIRECEGIM”

Önceden sokakta zaman geçirdigini anlatan 12 yasindaki Mustafa Arda Köse, “Buraya gelmeden önce sokakta top oynardim. Hocamiz Kurani-i Kerim okumamiz için aktiviteler yapti. Daha sonra hafizlik yaptik. Boks salonu açacagiz dedi bizde katildik. Liglere çikmak için kendimi iyi gelistirecegim” ifadelerinde bulundu.

(Sevban Sevkal - Emre Baba/IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile