Camideki Cinayete 21 Yil Hapis Istendi

Ankara’nin Polatli ilçesinde bulunan bir camide çikan tartismanin kavgaya dönüsmesi sonucu kafa atarak maktul Özer Karadas’in ölümüne neden oldugu suçlamasiyla yargilanan Selahattin Yildiz hakkinda 21 yil hapis cezasi talep edildi.

Ankara’nin Polatli ilçesinde bulunan bir camide cep telefonundan video izlemesine tepki gösterdigi için çikan tartismanin kavgaya dönüsmesiyle Özer Karadas’a (61) kafa atarak ölümüne neden oldugu suçlamasiyla tutuklanan Selahattin Yildiz (31) hakkinda, 21 yil hapis talebiyle dava açildi.

Olayin geçmisi

Olay, 16 Mart 2023 tarihinde meydana gelen geldi. Özer Karadas, camide Selahattin Yildiz’in cep telefonunda video izlemesine tepki gösterdi. Camide baslayan tartisma disarida devam etti. Kavgaya dönen olayda Selahattin Yildiz, Özer Karadas’a kafa atti. Aldigi darbeyle sonrasi yere düsen maktul Karadas, kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti. Gözaltina alinan Yildiz ise mahkemece tutuklandi.

Olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma tamamlanirken, iddianame hazirlandi. Ankara 12’nci Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edilen iddianame ile tutuklu Yildiz hakkinda, ’kasten yaralama’ suçundan 3 yil, ’kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma’ suçundan 18 yila kadar olmak üzere toplam 21 yila kadar hapis talep edildi.

‘Bana kafa atti’

Hazirlanan iddianamede ifadesine yer verilen sanik Yildiz, maktulü tanidigini ancak aralarinda herhangi bir husumet bulunmadigini belirterek, "Olayin yasandigi camiye ikindi namazi öncesi Kur’an-i Kerim okumak amaciyla gittim. Özer Karadas da beni Kur’an-i Kerim okurken görüp ‘burada okuma’ dedi.

Ben de kendisine sana ne dedim. Namaz çikisinda bu sahis bana ’neden bakiyorsun’ diyerek ‘sen kafirsin’ seklinde laf söyledi.

Aramizda arbede yasandi. Olay yerinden uzaklastigim sirada ‘seni yasatmayacagim’ seklinde tehditte bulundu. Bana kafa atti, benim kafama geldi ve bir anda yere yigildi" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile