'Camiden Çocukları Kovmanın Vebali Ödenmez'

'Camiden Çocukları Kovmanın Vebali Ödenmez'

Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek, "Ramazan ayındaki iftar vakti ile recep ve şaban ayındaki iftar vakti aynı değil" diyerek uyarıda bulundu.

Ramazan ayın da iftar vaktinin diğer aylarda tutulan oruçların iftar vaktiyle aynı olmadığını vurgulayan İşlek, "Recep ve şaban ayındaki iftar vakti farklıdır. Bu alaylarda oruç ezanla başlıyor. Bu aylarda takvimim imsak vaktine göre oruç başlamalı. Ramazan dışında ezanlar 1 saat önce okunuyor. Namaz vaktini imsaka göre ayarlıyoruz. Şuan okunan ezan vaktiyle, ramazan ayında okunacak ezan vakti farklı. O aylarda oruç tutanlar yaklaşık 1 saat erken oruçlarını açıyorlar. Doğal olarak da boşuna oruç tutmuş oluyorlar. Ramazan dışındaki diğer aylar da oruç ibadetlerini imsak vaktine bakarak yapmalılar" şeklinde konuştu.
"ÇOCUKLARIN CAMİİLERE GİRMELERİNE ENGEL OLMAYIN"
Teravih namazlarında, camilerde 'çocuklar gürültü yapıyorlar' diye cemaatin çocuklara sert tepki göstermelerinin yanlış olduğunu belirten İşlek, "Çocuklar camilere gelmeli. Gürültü yapıyorlar diye cemaatin sert tepki vermesi doğru değil. Çocukların camilerden çıkartılmasına Allah razı olmaz. Orucun sevabını alamazlar. Çocuklar aileleriyle gelmeli. Aileleri çocuklarına sahip çıkmalı. Diğer vatandaşların ibadetlerine engel olmamalı. Diğer vatandaşların ibadetlerini bozdurmaya engel olmalı. Camiden çocukları kovmanın vebali ödenmez" dedi
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile