Küçük, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla Selçuk Otel'de düzenlediği basın toplantısında, camilerin İslam toplumlarının simgesi olduğunu söyledi.
Camilerin "Toplayan, bir araya getiren" anlamına geldiğini hatırlatan Küçük, "Camiler sadece inananların ibadet yaptığı yerler değil, aynı zamanda toplumsal bütünleşmemizi sağlayan, kalplerimizi birleştiren, sanat ve estetik alanında ulaştığımız seviyeyi sergileyen mimari şaheserlerdir" dedi.
Küçük, camilerin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de sosyalleştirici, bütünleştirici, eğitici ve öğretici fonksiyonlarını yerine getirdiğini belirtti.
"Cami inşa etmek ve inşa edilmiş camileri koruyup yaşatmak, Yüce Allah'a samimi kul olmanın tezahürüdür" diyen Küçük, şöyle devam etti:
"Toplu ibadet yerleri olan camilerimizin ve çevresinin yılda hiç olmazsa bir defa umumi bakım ve temizliğini yapmak, vatandaşlarımız arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yaygınlaşmasını sağlamak, dini ve milli bütünlüğümüzü canlı tutmak amacıyla 1-7 Ekim tarihleri arası 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' olarak değerlendirilmektedir. İlimiz genelinde 3 bin 97 cami olup bunların 3 bin 21'i kadrolu, 76'sı kadrosuzdur. Kadrosuz camilerde sözleşmeli imam hatipler görev yapmaktadır."
Diyanet İşleri Bakanlığınca "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle düzenlenecek etkinliklerde "Cami-Kadın ve Aile" konusuna ağırlık verilmesi kararlaştırıldığını hatırlatan Küçük; merkez ve taşra teşkilatı olarak hafta boyunca yapılacak faaliyetlerde bu konunun işlenmeye çalışılacağını ifade etti.
Camilerin, İslam kültür ve medeniyetinin gelişmesinde önemli rol oynadığını vurgulayan küçük, şunları kaydetti:
"Hazreti Peygamber, İslam'ı kurumsallaştırmaya camiden başlamış, hicretten hemen sonra inşa ettiği Mescid-i Nebevi'yi, bireysel ve sosyal pek çok ihtiyacın karşılandığı bir merkez haline getirmiştir. O dönemde camiye gelmeyi gelenek haline getiren kadınlara her türlü kolaylık sağlanmış ve böylece kadınların cami eğitiminden yeterince yararlanmalarına özen gösterilmiştir. 'Ben muallim olarak gönderildim' buyuran Peygamberimiz, hanım sahabelerin eğitimine önem vermiş ve camiye gitmelerini teşvik etmiştir. Sosyal hayatta aktif olarak yer alan kadınlar, vakit, cuma ve bayram namazlarına katılıp Hazreti Peygamberin hutbe ve vaazlarını dinlemiştir. Kuran-ı Kerim'de ve Hazreti Peygamberin uygulamalarında kadınların camiye gelmelerini yasaklayan herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Kaldı ki kadınları camiden uzak tutmak, kadın erkek herkesi muhatap alan Kuran'ın ve sünnetin ruhuna da aykırıdır. Bu hususta Peygamberimiz, 'Kadınlarınızı mescitlerden menetmeyiniz' buyurmuştur."
İl Müftü Vekili Hamza Küçük, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın camilerde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacağını aktardı.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası
İl Müftü Vekili Hamza Küçük, "Ben muallim olarak gönderildim buyuran Peygamberimiz, hanım sahabelerin eğitimine önem vermiş ve camiye gitmelerini teşvik etmiştir" dedi.