Adiyaman’daki 84 cami ve prefabrik mescitlerde Ramazan’in ilk günü mukabele basladi.
Camide din görevlisinin yüksek sesle okudugu Kuran-i Kerim’i cemaatte Kuran-i Kerim’den takip ederek Peygamber Efendimizin (S.A.V) sünnetini yerine getiriyor. Kuran-i Kerim, sabah namazi ve ögle namazi sonrasinda 20 sayfa okunuyor.
Adiyaman Müftü Yardimcisi Mehmet Fehmi Sevim, mukabele gelenegiyle ilgili olarak, “Peygamber Efendimiz (S.A.V) Ramazan ayi geldigi zaman kendisine o güne kadar indirilmis olan Kur’an ayetlerini Peygamber Efendimiz (S.A.V), Cebrail (A.S) ile beraber karsilikli olarak okurlardi. Iste bu mukabele gelenegi bizlere Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) sünneti olarak bu günlere gelmektedir. Adiyaman’da ise 84 camide ve bunun yaninda konteyner kentlerde kurulan prefabrik mescitlerde, ayrica yikilan camilerimizin yaninda kurmus oldugumuz prefabrik mescitlerde ve taziye evlerinde halkimiza mukabele hizmeti verilmektedir” ifadelerini kullandi.
Mukabele okumanin, Cebrail’in (A.S) Ramazan aylarinda her gece Hz. Peygamber’e (S.A.V) gelerek o ana kadar nazil olan ayet ve sureleri karsilikli okuyup kontrol etmelerine dayandigi rivayet ediliyor.
Camilerde Mukabele Basladi
Ramazan ayinin ilk gününde Adiyaman’daki cami, mescit ve prefabrik mescitlerde din görevlisinin Kuran-i Kerim’i sesli okudugu, cemaatin takip ettigi mukabele basladi.



















